Ο Πρόεδρος της Χιλής ανακοίνωσε ότι θα απονείμει χάρη σε αστυνομικούς που είχαν καταδικαστεί για την αιματηρή καταστολή του 2019

Τριάντα άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους

by Times Newsroom

Ο νέος πρόεδρος της Χιλής, ο ακροδεξιός Χοσέ Αντόνιο Καστ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι έχει την πρόθεση να απονείμει χάρη στους αστυνομικούς και στους στρατιωτικούς οι οποίοι καταδικάστηκαν από την δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά τη διάρκεια της καταστολής των μαζικών κινητοποιήσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής το 2019, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 30 άνθρωποι.

«Η εξουσία να απονέμεται χάρη είναι προνόμιο του προέδρου της δημοκρατίας» και «θα το χρησιμοποιήσω (…) Θα μελετήσουμε κάθε υπόθεση», είπε ο αρχηγός του κράτους ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες αποφυλακίσεις μελών των δυνάμεων ασφαλείας που καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή