Ο Τζο Μπάιντεν δεν χαιρέτησε τον Λούλα ντα Σίλβα – Τα παρατράγουδα της διπλωματικής συνάντησης στον ΟΗΕ

Η διπλωματική τους συνάντηση, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφυγε από τη σκηνή του ΟΗΕ χωρίς να ανταλλάξει χειραψία με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων, με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο να μην κρύβει τον εκνευρισμό του.

Η διπλωματική τους συνάντηση, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Αρχικά, ο Τζο Μπάιντεν σκόνταψε πάνω σε μια βραζιλιάνικη σημαία ύψους δύο μέτρων, ενώ κατά την ομιλία του μίλησε για «το οικονομικό του όραμα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας από τη μέση και προς τα πάνω, και όχι από πάνω προς τα κάτω» με τον πρόεδρο Λούλα να παρακολουθεί με απορία.

Τα… πρατράγουδα δεν σταμάτησαν εκεί. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Λούλα ντα Σίλβα, ο Μπάιντεν φάνηκε να μην μπορεί να ακούσει τη μετάφραση από τα ακουστικά που του είχαν δοθεί, με τον Λούλα να του απευθύνει τον λόγο εμφανώς δυσαρεστημένος: «Με ακούτε, πρόεδρε Μπάιντεν; Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βραζιλία και για τις ΗΠΑ. Πρόεδρε Μπάιντεν με ακούτε; Μπορείτε να με ακούσετε; Ναι; Ωραία». Ο Μπάιντεν συνέχισε να παλεύει με τα ακουστικά, ενώ ο Λούλα μιλούσε. Κάποια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος έβγαλε τα ακουστικά του και σήκωσε τα φρύδια του παραδομένος.

Δεν έκανε χειραψία

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Gilbert Houngbo, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας του, έδωσε το χέρι του τόσο στον Μπάιντεν όσο και στον Λούλα, σε αντίθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο που δεν έκανε χειραψία με τον πρόεδρο της Βραζιλίας που του έτεινε το χέρι. Αρκέστηκε απλά στο να χαιρετήσει αμήχανα το κοινό πριν αποχωρήσει από τη σκηνή. Φυσικά, ο Λούλα ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως από την κίνηση του Μπάιντεν, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του με μια χειρονομία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή