Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατεύματα στην περιοχή του Ντονέτσκ

«Το έργο του στρατηγού Γκνάτοφ είναι ξεκάθαρο: να καταστρέψει τον κατακτητή και, κυρίως, να σώσει περισσότερες ζωές στρατιωτών»

by Times Newsroom

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι μετέβη χθες σε πόλη στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, κοντά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή του μετώπου, για να συναντήσει στρατεύματα.

«Ξεκίνησα τη σημερινή ημέρα στην περιοχή του Ντονέτσκ, με τους στρατιώτες μας, με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου (Ολεξάντρ) Σίρσκι και τον νέο διοικητή των μικτών δυνάμεων, τον στρατηγό (Αντρίι) Γκνάτοφ», ανακοίνωσε σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Ζελένσκι μαγνητοσκόπησε το βίντεο με φόντο μια πινακίδα της πόλης Ποκρόβσκ, σε ένα από τα σημεία του μετώπου όπου έχουν καταγραφεί κάποιες από τις σφοδρότερες μάχες κατά τους 28 μήνες που μαίνεται ο πόλεμος.

Ο στρατηγός Γκνάτοφ είναι «νέος αλλά η γνώση του για τη γραμμή του μετώπου και η εμπειρία του είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε», τόνισε ο Ζελένσκι.

Ο Γκνάτοφ διορίστηκε στη θέση αυτή τη Δευτέρα και αντικατέστησε τον στρατηγό, Γιούρι Σόντολ, που κατηγορήθηκε από άλλο ουκρανό στρατιωτικό διοικητή για ανικανότητα που οδήγησε στον θάνατο στρατιωτών και οπισθοχωρήσεις στο μέτωπο.

«Το έργο του στρατηγού Γκνάτοφ είναι ξεκάθαρο: να καταστρέψει τον κατακτητή και, κυρίως, να σώσει όσες περισσότερες ζωές στρατιωτών μας είναι δυνατόν», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της βοήθειας προς κοινότητες στην περιοχή του Ντονέτσκ, μια από τις πιο πληγείσες από τις μάχες.

Επέκρινε κυβερνητικούς αξιωματούχους, που είναι υπεύθυνοι για τα θέματα αυτά, για ότι δεν είχαν επισκεφθεί αυτή την περιοχή για μήνες, υποσχόμενος «μια σοβαρή συζήτηση» για το θέμα αυτό στο Κίεβο και τα «κατάλληλα συμπεράσματα».

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεσες λύσεις, λύσεις που δεν φαίνονται από το Κίεβο», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Μου έκανε εντύπωση που είδα ότι ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή εδώ και έξι μήνες ή και περισσότερο», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com