Οι εργαζόμενοι του «Κόκκινου» ζητούν την επιστροφή της Ευγενίας Λουπάκη – Απομακρύνθηκε για status στο Facebook

Κατηγορούν τη διοίκηση του σταθμού ότι δημοσιοποίησε προσωπικά δεδομένα της εργαζόμενης

by Times Newsroom

Νέα αναταραχή στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «στο Κόκκινο» μετά από συνέλευσή τους, απαιτούν από τη διοίκηση του σταθμού – και ως εκ τούτου και από την κομματική ηγεσία – την επιστροφή της εργαζόμενης Ευγενίας Λουπάκη η οποία απομακρύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Λόγος της απομάκρυνσής της, μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη που ανήρτησε στο προφίλ της στο Facebook η εργαζόμενη και η οποία θεωρήθηκε ειρωνική. Παράλληλα οι εργαζόμενοι του σταθμού κατηγορούν και τη διοίκηση του σταθμού ότι έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα της εργαζόμενης που απομάκρυνε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ ΣΤΟΝ 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας/ καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής.
  2. Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.
  3. Δεν δεχόμαστε την «υποχρεωτική άδεια» ως μέσο διευθέτησης ή «συμμόρφωσης» των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού.
  4. Δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν και στο μέλλον
  5. Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας.
  6. Ζητάμε να μην εκτοξεύονται μεγαλοστομίες και δελτία τύπου που αναφέρονται σε εργαζόμενους, από άτομα που αγνοούν την λειτουργία και βασικά ζητήματα του σταθμού. Πόσο μάλλον όταν αυτά ζητούν και δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, συμβάλλοντας στην επιπλέον στοχοποίηση των εργαζομένων.
  7. Οι εργαζόμενες/οι στον 105. 5 Στο Κόκκινο, εδώ και 17 χρόνια, υπηρετούμε αταλάντευτα μια δημοσιογραφία στο πλευρό της κοινωνίας, των κινημάτων, των θυμάτων και των αδύναμων, σεβόμενες/οι τις αποχρώσεις και τις ιδιαιτερότητες. Καταφέραμε να το κάνουμε καλά αυτό ενωμένες/οι και με γνώμονα την δεοντολογία και την αξιοπρέπεια. Ζητάμε από όλους να μας αφήσουν να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, αποφεύγοντας τοξικές εντάσεις που φέρνουν το Κόκκινο στην δημοσιότητα για τους λάθος λόγους.
  8. Προκηρύσσουμε νέα συνέλευση των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) στον σταθμό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ζητάμε από τα σωματεία μας να την καλύψουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com