Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε αρνούνται να πάνε στη Ρωσία για τον αγώνα με τη Ζενίτ

Αρκετοί ξένοι παίκτες της τουρκικής ‘Φενέρμπαχτσε’ αρνήθηκαν να πάνε στην Αγία Πετρούπολη για διεθνές φιλικό τουρνουά λόγω της πολιτικής κατάστασης, αναφέρει η Fotospor.

by Times Newsroom

Μεταξύ αυτών που αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στη Ρωσία είναι και ο νεοφερμένος της ομάδας, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Έντιν Τζέκο, αναφέρει η ρωσική Gazeta.

 Το τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη θα διεξαχθεί από 1 έως 15 Ιουλίου, σε αυτό θα συμμετάσχει και η σερβική Crvena Zvezda (Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου) και η Neftçi (Neftchi Baku) του Αζερμπαϊτζάν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπαδοί της τουρκικής Φενέρμπαχτσε ήρθαν στον αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου με τη σημαία της Ρωσίας και φορώντας μάσκες με το πρόσωπο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ουκρανία ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης

Σύμφωνα, επίσης, με δημοσίευμα της Gazeta.ru, η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UAF) έστειλε επιστολή στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ( FIFA ) και την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών ( UEFA ) με αίτημα τον αποκλεισμό της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (RFU) από τη διοργάνωση.

 Ο λόγος για αυτήν την απαίτηση ήταν το γεγονός ότι δύο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι από  την Κριμαία – η Σεβαστούπολη και η Ρούμπιν Γιάλτα – έλαβαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Ρωσικό δεύτερο πρωτάθλημα τη σεζόν 2023/24.

«Η UAF επιμένει στην εξέταση από τη FIFA και την UEFA αυτής της παράνομης διαδικασίας κατάληψης των θεμάτων του ουκρανικού ποδοσφαίρου από τη ρωσική πλευρά, λαμβάνοντας μέτρα και αναζητώντας ευκαιρίες για να αποτρέψει την ανάπτυξη αυτής της διαδικασίας στο μέλλον», ανέφερε η UAF.

«Από το 2014, όταν η χερσόνησος της Κριμαίας έγινε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Κριμαίας, με απόφαση της UEFA, παίζουν σε ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα – το Πρωτάθλημα της Κριμαίας. Απαγορεύτηκε στους συλλόγους να συμμετέχουν σε τουρνουά υπό την αιγίδα της RFU. Στις 6 Ιουνίου, το TASS ανέφερε ότι η Σεβαστούπολη και η Ρούμπιν Γιάλτα έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση για να συμμετάσχουν στη Δεύτερη Λίγκα τη σεζόν 2023/24. Οι ομάδες θα παίξουν στον όμιλο Β, όπου θα αγωνιστούν 60 ομάδες, οι οποίες θα λάβουν άδεια από την RFU», σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com