Οι πολεμιστές του 40’ ακόμα περιμένουν την Ανάσταση

Η πατρίδα ευγνωμονούσα, αλλά χωρίς οικονομικές δυνατότητες, με τον νόμο 751/1948 υποσχέθηκε από ένα οικόπεδο στον κάθε πολεμιστή της πατρίδας της δεκαετίας 1940, στον Νομό από όπου επιστρατεύτηκε

by Times Newsroom

Στην φωτογραφία (από αριστερά) κ Μιχάλης Καμπούρης (Ταμίας), κ Δημοσθένης Μοσχίδης (Γραμματέας), κ Σάββας Τζαμπαλάτης (Ταμίας ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ), κα Αγνή Πατσίκα, κ Ανδρέας Σαντζούδης, κ Δημήτριος Μιχαηλίδης, κ Θεόδωροις Θεοδώρου (Εξελεκτική Επιτροπή) και κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (πρόεδρος Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ) κατά το ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο της 3/4/2024 στο THE MART.

Οι πολεμιστές του 40’ ακόμα περιμένουν την «ανάσταση», μετά από την 76ετή συνεχή προσβλητική ταλαιπωρία-γολγοθά από την συμπεριφορά της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, που φουντώνει την οργή των πολιτών, για την έλλειψη σεβασμού.

Η πατρίδα ευγνωμονούσα, αλλά χωρίς οικονομικές δυνατότητες, με τον νόμο 751/1948 υποσχέθηκε από ένα οικόπεδο στον κάθε πολεμιστή της πατρίδας της δεκαετίας 1940, στον Νομό από όπου επιστρατεύτηκε, και στην προκειμένη περίπτωση στον νομό Θεσσαλονίκης, σήμερα Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εβδομήντα έξη (76) χρόνια μετά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, η Δημόσια Διοίκηση (Δημόσιοι Υπάλληλοι και εκλεγμένοι πολιτικοί) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να εκτελέσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής. Επί 76 χρόνια οι τότε Θεσσαλονικείς πολεμιστές (και σήμερα οι δικαιούχοι κληρονόμοι τους) περιμένουν να αποδοθεί η αποφασισθείσα βράβευση-τιμή, με την μορφή οικοπέδου, σε αυτούς που υπερασπίστηκαν πολλά χρόνια τα βουνά της πατρίδας, και δεν απέφυγαν την στράτευση. Για τις οικογένειες των 248 πολεμιστών δεν επήλθε ακόμα «Ανάσταση»

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, στις 15.00, στο εστιατόριο ΤΗΕ ΜΑRT, περιοχή Βότση, έναντι Αμαξοστασίου ΜΕΤΡΟ θα γίνει το τακτικό ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (πρώην πολεμιστών Ν751/1948), για ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις και λήψη αποφάσεων.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024, στις 11.00 στην αίθουσα της Παναγίας Σουμελά, Μητροπόλεως 15, Θεσσαλονίκη ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (πρώην πολεμιστών Ν751/1948) συγκαλεί επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση με κύρια θέματα τον Απολογισμό δραστηριοτήτων, τον οικονομικό απολογισμό, τον Προγραμματισμό δραστηριοτήτων και τον προϋπολογισμό του Συνεταιρισμού, στην πορεία δικαίωσης των δικαιουμένων οικόπεδο.

Σημειωτέον ότι από τους 500 περίπου ανεγνωρισθέντες πολεμιστές, αποδόθηκαν τα οικόπεδα σε 220 περίπου το 1955, εκεί που σήμερα είναι ο Συνοικισμός Ν751 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Για τους εναπομείναντες 248 δικαιούχους δόθηκε (1957) δίπλα ένα ακόμα ίδιο χερσολίβαδο, αλλά οι διαδικασίες του δημοσίου, οι νέες προϋποθέσεις, οι περίεργες «μεθοδεύσεις» και πολλά ακόμα ανεξήγητα δεν επέτρεψαν να αποδωθούν ακόμα τα οικόπεδα στους δικαιούχους.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στις 11.00 στο χερσολίβαδο 49 Α, στο Πανόραμα, στην στάση «Πυθαγόρας 4», στον δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα, στα δεξιά, απέναντι από τον Συνοικισμό Δραμινών, προσκαλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (πρώην πολεμιστών Ν751/1948) στην περιοδική επίσκεψη-ξενάγηση στα οικόπεδα των πολεμιστών, που με βάση την απόφαση Ε/47820/14/12/1957/ΥπΑΑΤ εγγράφηκε στο Εθνικό Κτηματολόγιο για την οικιστική αποκατάσταση των τότε πολεμιστών.

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, στις 09.00, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης πράξης της Δημόσιας Διοίκησης, όσον αφορά το χερσολίβαδο των 1037 στρεμμάτων που δόθηκαν για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών και των δικαιούχων τους μετά από αίτηση των Οικοδομικών Συνεταιρισμών ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ & ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (των πολεμιστών Ν751/1948).

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024, στις 15.00, στο εστιατόριο THE MART (Βότση, έναντι αμαξοστασίου ΜΕΤΡΟ) οργανώνεται ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ για την εκτίμηση των εξελίξεων και προγραμματισμό επόμενων δραστηριοτήτων για την απόδοση των οικοπέδων.

Διότι η απαράδεκτη αντιμετώπιση από την δημόσια διοίκηση και η ταλαιπωρία των πολιτών δεν περιορίζεται χρονικά & τοπικά, στην ισοδύναμη με άρνηση υπηρέτησης συμπεριφορά των κατ’ όνομα δημόσιων λειτουργών αλλά πρόκειται για συνεχή «γολγοθά» …

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com