Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Οι ταινίες της εβδομάδας (20-26 Απριλίου 2023)

by Times Newsroom

Αυτή την εβδομάδα μη χάσετε στο Ολύμπιον το καθηλωτικό, βασισμένο σε πραγματική ιστορία, δικαστικό δράμα Σεντ Ομέρ της Αλίς Ντιόπ, για την απομόνωση και τη θλίψη της μητρότητας, αλλά και τις φυλετικές διακρίσεις.

Σεντ Ομέρ / Saint Omer

(Γαλλία, 2022)

Σκηνοθεσία: Αλίς Ντιόπ / Alice Diop. Σενάριο: Amrita David, Alice Diop, Zoé Galeron. Με τους: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville. Έγχρωμη, 122΄.

Βρισκόμαστε στο δικαστικό μέγαρο στην πόλη Σεντ Ομέρ. Η νεαρή συγγραφέας Ραμά παρακολουθεί την πολύκροτη δίκη της Λοράνς Κολί, μιας νέας γυναίκας αφρικανικής καταγωγής που κατηγορείται ως υπεύθυνη για τον θάνατο της 15 μηνών κόρης της σε μια παραλιακή πόλη της βόρειας Γαλλίας. Καθώς η διαδικασία προχωρά, τα λόγια της κατηγορούμενης και οι καταθέσεις των μαρτύρων δίνουν αναπάντεχες διαστάσεις στην υπόθεση και θα κάνουν τη Ραμά να αμφισβητήσει τα πιστεύω της, αλλά και την απόφασή της να κρατήσει μυστική από την οικογένειά της τη δική της εγκυμοσύνη.

– Αργυρός Λέοντας – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής & Χρυσός Λέοντας του Μέλλοντος – Βραβείο Καλύτερης 1ης Ταινίας (Φεστιβάλ Βενετίας).

– Επίσημη Πρόταση της Γαλλίας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας βλέπουμε τη νέα ταινία του Βαχίντ Τζαλιλβάντ, Πέρα από τον τοίχο, ένα αλληγορικό δράμα κλειστού χώρου, επίσημη συμμετοχή στο 79ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Πέρα από τον τοίχο / Beyond the Wall / Shab, Dakheli, Divar
(Ιράν, 2022)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Βαχίντ Τζαλιλβάντ / Vahid Jalilvand. Με τους: Navid Mohammadzadeh, Diana Habibi, Amir Aghaee. Έγχρωμη, 126΄.

Ο Αλί, ένας απελπισμένος τυφλός άντρας, επιχειρεί να αυτοκτονήσει όταν τον διακόπτει ο θυρωρός του κτιρίου του για να τον πληροφορήσει ότι η αστυνομία αναζητά μια γυναίκα που έχει δραπετεύσει και έχει κρυφτεί κάπου στο κτίριο. Ο Αλί ανακαλύπτει ότι η Λέιλα, η γυναίκα δραπέτης, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμά του. Σταδιακά δένεται συναισθηματικά μαζί της και βοηθώντας την επιχειρεί να ξεφύγει από τη δική του πραγματικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com