Οικογένεια Μάνσον: Ελεύθερη μετά από 53 χρόνια η Λέσλι βαν Χούτεν – Η συμμετοχή στη φονική αίρεση

Ελεύθερη αφέθηκε μετά από 53 χρόνια φυλακής η Λέσλι βαν Χούτεν, βασικό μέλος της διαβόητης «οικογένειας Μάνσον», μίας αίρεσης που, με αρχηγό τον Τσαρλς Μάνσον, είχε καταδικαστεί στις αρχές της δεκαετίας του '70 για μία σειρά από φριχτές δολοφονίες.

by Times Newsroom

Η βαν Χούτεν θεωρούταν βασικό μέλος της αίρεσης, που μεταξύ άλλων σκότωσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι την ηθοποιό Σάρον Τέιτ, σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος.

Η σήμερα 73χρονη βαν Χούτεν είχε καταδικαστεί για την συμμετοχή της σε δύο από τις δολοφονίες που διέπραξε η ομάδα του Μάνσον. Επρόκειτο, τότε, για ένα από τα νεότερα μέλη της «οικογένειας», καθώς είχε ενταχθεί στην αίρεση πριν καν κλείσει τα 19 της χρόνια.

Την Τρίτη (11/7) η βαν Χούτεν αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και οδηγήθηκε σε μία «μεταβατική» εγκατάσταση, όπου αναμένεται, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, να μάθει βασικά πράγματα όπως το πώς να πηγαίνει στο παντοπωλείο και πώς να χρησιμοποιεί μία χρεωστική κάρτα.

Η βαν Χούτεν έχει πέρασε πάνω από πέντε δεκαετίες στη φυλακή. Η νεαρή τότε γυναίκα είχε καταδικαστεί επειδή βοήθησε τους οπαδούς του Μάνσον να πραγματοποιήσουν τις δολοφονίες του Λένο Λαμπιάνκα, ενός παντοπώλη στο Λος Άντζελες, και της συζύγου του, Ρόζμαρι, το 1969. Μάλιστα, αρχικά είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή της μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Η βαν Χούτεν ήταν 19 ετών όταν αυτή και άλλα μέλη της αίρεσης μαχαίρωσαν το ζευγάρι, ως μέρος του άρρωστου σχεδίου του Μάνσον να ξεκινήσει έναν φυλετικό πόλεμο τρομοκρατώντας το Λος Άντζελες με ένα όργιο δολοφονιών.

«Βρέθηκε κάτω από την επιρροή του Τσαρλς Μάνσον και συμμετείχε σε αυτούς τους φρικτούς φόνους… και εργάστηκε πολύ σκληρά για να ξεπεράσει αυτή την λατρευτική κατήχηση, να την κατανοήσει και να αναλάβει την ευθύνη. Και έπρεπε να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα της συντριπτικής ενοχής για αυτό που έκανε. Είναι πολύ μετανιωμένη», υποστήριξε η δικηγόρος της. «Νομίζω ότι είναι απλά χαρούμενη που τα εγκλήματά της δεν την καθορίζουν πλέον».

Η ίδια δήλωνε μετανιωμένη για τους φόνους και υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο έκανε παρατεταμένη χρήση LSD, πιστεύοντας ότι ο Μάνσον ήταν ο «Ιησούς Χριστός».

Από πλευράς του, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα «απογοητευμένος» που το δικαστήριο έκρινε υπέρ της αποφυλάκισης της βαν Χούτεν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com