Ολλανδία: Θα σταματήσει τη χρήση ρωσικού φυσικού αερίου ως το τέλος του χρόνου

Τι ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση

by Times Newsroom

Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση με την δέσμευση να δαπανήσει 623 εκατομμύρια ευρώ κατά προσέγγιση σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου σε μεγάλες εγκαταστάσεις φύλαξης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση στον τομέα της ενέργειας, σε περισσότερο πράσινες πολιτικές και στην εισαγωγή περισσότερης ενέργειας από άλλες χώρες.

Περίπου το 44% της ολλανδικής ενεργειακής χρήσης βασίζεται στο φυσικό αέριο-ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη–αλλά μόλις το 15% του ολλανδικού φυσικού αερίου περίπου προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών απεξάρτησης από τη Ρωσία η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει εταιρείες επειδή αποθήκευσαν φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις στο Μπέργκερμιρ– από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη–ενόψει του χειμώνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή