Οριστική «φραγή» στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία – Το «ποινολόγιο» και οι αποβολές για μπούλινγκ

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

by Times Newsroom

Μέτρα αποκλεισμού των κινητών τηλεφώνων των μαθητών από τα σχολεία σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, με αποβολή απειλούνται και οι μαθητές εκείνοι οι οποίοι θα εκθέτουν συμμαθητές τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Alpha, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να βάλει οριστική φραγή στην χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στα σχολεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα ολοένα αυξημένα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και ψηφιακής βίας.

Όσοι μαθητές αναρτούν βίντεο τα οποία είτε γελοιοποιούν είτε κακοποιούν είτε απλά να προβληματίζουν και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συμμαθητές τους θα αποβάλλονται από το σχολείο.

Η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δεν είναι κάτι καινούργιο ωστόσο τηρείται ελάχιστα από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου παρά τις υποδείξεις των καθηγητών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μέσα από καταγγελίες έχει διαπιστωθεί πως το κινητό τηλέφωνο είναι το βασικό εργαλείο μερίδας μαθητών προκειμένου να κάνουν επίδειξη ισχύος στην σχολική κοινότητα.

Έτσι, το Υπουργείο Παιδείας, μελετώντας τις επιτυχημένες πρακτικές άλλων χωρών στις εκπαιδευτικές μονάδες έχει δημιουργήσει ένα «ποινολόγιο» με διαβαθμισμένες ποινές αναλόγως το παράπτωμα. Στόχος είναι να βελτιωθεί και η επίδοση των μαθητών.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com