Ουκρανία: 80 Ρώσοι στρατιωτικοί νεκροί και τραυματίες από πυραυλικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ανακοίνωσε ότι 80 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια την νύχτα της 3ης Ιανουαρίου. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή αναφορά του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

by Times Newsroom

Στις 3 Ιανουαρίου, ένας εκπρόσωπος των κατοχικών «αρχών» στη Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Τοκμάκ. Την ίδια ημέρα, ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε στο TASS ότι «κανένας ασθενής ή υπάλληλος δεν τραυματίστηκε» από την επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του πλήγματος σκοτώθηκαν ασθενείς και ο διοικητής της στρατιωτικής ταξιαρχίας Αλεξάντρ Σεϊκάγεφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προσδιόρισε των αριθμό των θυμάτων. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες, όπως λέει, δείχνουν τα επακόλουθα ενός χτυπήματος σε νοσοκομείο στο Τοκμάκ.

Ρωσία: Η χρήση… κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες φταίει για το φιάσκο στο πεδίο της μάχης, λέει το Κρεμλίνο

Αναβρασμός επικρατεί στην Μόσχα μετά το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκαν ως τώρα οι ρωσικές δυνάμεις από τους Ουκρανούς την Κυριακή (1/1), κατά το οποίο πέθαναν τουλάχιστον 89 Ρώσοι στρατιώτες. Προσπαθώντας να αιτιολογήσει αυτό που συνέβη, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τους ίδιους τους στρατιώτες ότι υπονόμευσαν τις θέσεις τους, επειδή χρησιμοποιούσαν παρανόμως τα…κινητά τους.

Η Μόσχα είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 63 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στην επίθεση αυτή στη Μακιίφκα, στην επαρχία Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση αυτή του Κρεμλίνου έρχεται την ώρα που αυξάνεται η οργή μεταξύ Ρώσων σχολιαστών, οι οποίοι επικρίνουν σφοδρά την εξέλιξη της «στρατιωτικής επιχείρησης» του Πούτιν στην Ουκρανία. Η κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στρέφεται κυρίως εναντίον των διοικητών του ρωσικού στρατού και όχι εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την επίθεση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν ένα «προσωρινό κέντρο ανάπτυξης του στρατού» στη Μακιίφκα. Αν και έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό, βασική αιτία για την επίθεση ήταν ξεκάθαρα η παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες, επεσήμανε το υπουργείο.

«Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον εχθρό να εντοπίσει και να καθορίσει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας των στρατιωτών για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγο μετά τη μία σήμερα τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πλήγμα στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα χθες Τρίτη (2/2), στο οποίο δήλωσε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια νέα μεγάλη επίθεση.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσουν όσα μέσα τους έχουν απομείνει και όλους όσους μπορούν να συγκεντρώσουν για να αλλάξουν τον ρου του πολέμου και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Πρέπει να ανατρέψουμε αυτό το ρωσικό σενάριο. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Οι τρομοκράτες πρέπει να χάσουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια για τη νέα τους επίθεση πρέπει να αποτύχει», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com