Ουκρανία: Ο στρατός ανακαταλαμβάνει εδάφη στα νότια, οι μάχες μαίνονται στα ανατολικά

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε πάνω από 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στη νότια Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα στην αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ.

by Times Newsroom

Η Μάλιαρ δήλωσε ότι οι προελάσεις είχαν ως αποτέλεσμα τα εδάφη που ανακαταλήφθηκαν μετά την έναρξη της αντεπίθεσης στις αρχές Ιουνίου να ξεπερνούν τα 192 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον νότιο τομέα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η αντεπίθεση απέτυχε αλλά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ακόμα είναι «οι πρώτες ημέρες» της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο που διανεμήθηκε από το γραφείο του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Μάλιαρ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν σε πολλές περιοχές προς την πόλη Μελιτόπολη στο νότιο τμήμα της χώρας και την πόλη Μπερντιάνσκ, που βρίσκεται στη Θάλασσα του Αζόφ.

Στα ανατολικά, σύμφωνα με την ίδια, το επίκεντρο των εχθροπραξιών είναι γύρω από τη μικρή πόλη Μπαχμούτ που κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο ύστερα από μήνες σφοδρών μαχών. Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να προελαύνουν στις νότιες πτέρυγες του μετώπου στο Μπαχμούτ αλλά προς τον βορρά οι ρωσικές δυνάμεις «κρατούν γερά κάθε εκατοστό και μέτρο», δήλωσε η ίδια.

Η Μάλιαρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περίπου 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε αυτή την κατεύθυνση κατά την περασμένη εβδομάδα και οι βασικές μάχες διεξάγονταν γύρω από χωριά νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην ημερήσια ενημέρωσή του ότι υπήρξαν 35 συγκρούσεις στην ανατολική κατεύθυνση κατά τις τελευταίες 24 ώρες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com