Ουκρανία: Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την «ιστορική απόφαση» της Κομισιόν – «Θα βοηθήσει να νικήσουμε τη Ρωσία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένει να εγκριθεί η πρόταση της Κομισιόν από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων της ΕΕ

by Times Newsroom

Η«ιστορική απόφαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συστήσει να χορηγηθεί στην Ουκρανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ θα βοηθήσει το Κίεβο να νικήσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ, το οποίο θα φέρει ασφαλώς πιο κοντά τη νίκη μας. Ευγνώμων στη @vonderleyen και σε κάθε μέλος (της ΕΕ) για μια ιστορική απόφαση» έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως περιμένει ότι οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της ΕΕ θα εγκρίνουν την πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα.

H Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων, είπε ότι η Κομισιόν συστήνει να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα.

Η φον ντερ Λάιεν επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν σε τομείς, όπως το κράτος δικαίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com