Ουκρανοί στρατιώτες κοντά στο Μπαχμούτ περιμένουν ότι θα μάχονται μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

«Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να αποστρατευθώ και να ζω τη ζωή ενός πολίτη ενώ ο πόλεμος ακόμα συνεχίζεται», πρόσθεσε ο στρατιώτης από το τάγμα drone της 92ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εφόδου. «Θα μείνω μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

by Times Newsroom

Κάποιοι στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία λένε ότι δεν έχουν πολλές άλλες επιλογές παρά να πολεμήσουν έως ότου τελειώσει ο πόλεμος, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο Κίεβο να επιστρατεύσει περισσότερους για να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες που υπηρετούν για μεγάλα διαστήματα στο μέτωπο.

Το προσχέδιο νομοσχεδίου που έχει στόχο την αναπλήρωση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, που εξαντλούνται και εξουθενώνονται, καθυστερεί στο κοινοβούλιο, αλλά μια από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι να διασφαλιστεί ότι οι στρατιώτες που έχουν πολεμήσει για τρία χρόνια μπορεί να αποστρατευθούν.

Οι οικογένειες κάποιων στρατιωτών που υπηρετούν για μεγάλα διαστήματα έχουν ζητήσει από τον Ζελένσκι να βρει τρόπους να τους αντικαταστήσει, αλλά τα μέλη μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) που πολεμούν κατά στην κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ πιστεύουν ότι τέτοιες ελπίδες είναι μη ρεαλιστικές.

«Τριάντα έξι μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα αλλά τι μπορείς να κάνεις; Πρέπει να πολεμήσεις τον εχθρό», δήλωσε ένας 51χρονος πιλότος drone, μιλώντας κατά τη διάρκεια της νύχτας από οχυρωματική θέση, ενώ σε κοντινή απόσταση ακούγονταν πυρά.

«Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ να αποστρατευθώ και να ζω τη ζωή ενός πολίτη ενώ ο πόλεμος ακόμα συνεχίζεται», πρόσθεσε ο στρατιώτης από το τάγμα drone της 92ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εφόδου. «Θα μείνω μέχρι να νικήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του τάγματός του, ο Γιούρι Φεντορένκο, δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα στρατεύματα για να μπορέσουν τα στρατεύματα εφόδου να υποχωρήσουν σε θέσεις πιο μακριά από το μέτωπο για να ανασυνταχθούν και να αντικατασταθούν από νέες μονάδες. Ωστόσο και εκείνος δεν εμφανίζεται σίγουρος για την ιδέα αποστράτευσης ύστερα από τρία χρόνια.

«Ας μην γελιόμαστε, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε στο Reuters. «Εάν αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, έμπειρους αξιωματικούς, λοχίες, στρατιώτες, ανθρώπους που μπορούν να φέρουν εις πέρας καθήκοντα μάχης… εάν τους αφήσουμε να φύγουν, δεν θα μείνει κανείς για να πολεμήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή