Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 67-65: Οι πράσινοι έμειναν ζωντανοί …

Ο Παναθηναϊκός έσπασε στο ΟΑΚΑ το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (σταμάτησε στο 14-0), ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 1-1.

by Times Newsroom

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη στο… νήμα με 67-65 στο Game 2, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που παρατάχθηκαν δίχως τον Κώστα Σλούκα και έχασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους Τόμα Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ. Πλέον η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ (Κυριακή, 11/6, 21:15).

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65

Ο Πάρις Λι και ο Ματέους Πονίτκα ήταν αυτοί που ξεχώρισαν (συνολικά) για τον Παναθηναϊκό σε μια πραγματική σκυλομαχία στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε ένταση, παλμό και μπόλικη ενέργεια. Με τον δεύτερο να αποδεικνύεται ο πολυτιμότερος της βραδιά χάρη στο τρίποντο που πέτυχε στα 17.4” για το τέλος, ένα σουτ που έκρινε την τύχη του αγώνα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ θέλησε να απαντήσει αμέσως μετά, αλλά το σουτ που πήρε δεν είχε τύχη.

O Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Σλούκα να μένει εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας, τον Τόμας Γουόκαπ να αποβάλλεται πολύ νωρίς στην τρίτη περίοδο και τον Σάσα Βεζένκοβ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού λίγο αργότερα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου – Τσολάκος – Τηγάνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-13, 33-35, 51-50, 67-65.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σερέλης): Λι 12 (3/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 λάθη, 3 κλεψίματα), Πονίτκα 12 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκριγκόνις 8 (3/12 σουτ, 4 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Μαντζούκας 7 (1), Γκουντάιτις 8 (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Π. Καλαϊτζάκης 6 (2), Παπαγιάννης 6 (3 ριμπάουντ), Μποχωρίδης, Γουίλιαμς 4, Αγραβάνης 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 14 (2), Λαρεντζάκης 3 (1/7 τρίποντα), Φαλ 11 (5/5 δίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βεζένκοβ 6 (4 ριμπάουντ), Παπανικολάου 15 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 λάθη), Λούντζης (0/3 σουτ), Μπολομπόι 6 (5 ριμπάουντ), Πίτερς 7 (3 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 3 (1/7 σουτ, 3 λάθη).

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 16/35 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 8/13 βολές, 29 ριμπάουντ (22 αμυντικά + 7 επιθετικά), 17 ασίστ, 12 κλεψίματα, 10 λάθη, 1 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/32 δίποντα, 6/24 τρίποντα, 7/8 βολές, 32 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 8 επιθετικά), 15 ασίστ, 15 λάθη, 5 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Το τρίτο ημίχρονο με παράπονα, αγωνία και φύλλο αγώνα

Ο Σάσα Βεζένκοβ αποχώρησε για τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό που υπέστη στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ και δεν επέστρεψε ξανά στο ματς οπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 67-65 και έκανε το 1-1.

Ο MVP της EuroLeague διεκδίκησε το επιθετικό ριμπάουντ (κέρδισε και φάουλ από τον Μποχωρίδη), αλλά στην εξέλιξη της φάσης έπεσε στο παρκέ. Όταν σηκώθηκε, έδειχνε φανερά ότι πονούσε! Τελικά αποχώρησε υποβασταζόμενος με τη βοήθεια του Μιχάλη Λούντζη και του γιατρού του Ολυμπιακού. Ο Βεζένκοβ έφυγε από το ΟΑΚΑ πριν τελειώσει το ντέρμπι για να κάνει μαγνητική και να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι: “Ο Σάσα Βεζένκοφ υπέστη οστικό οίδημα στην οπίσθια επιφάνεια του εσω κνημαιου κονδύλου δεξιού γονάτου”. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει το ματς της Κυριακής.

Παράπονα Μπαρτζώκα, Ικανοποίηση Σερέλη

Παράπονα για την διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Κατ’ αρχήν, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ισοφάρισε τη σειρά. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε σωστά σήμερα και να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια θέματα.

Δυστυχώς ο Μπλακ δεν μπορεί να παίξει γιατί δεν είναι υγιής, ο Σλούκας δεν ήταν εδώ, ο Βεζένκοβ χτύπησε και σε λίγη ώρα θα ξέρουμε τι γίνεται με τον τραυματισμό του και ο Γουόκαπ βγήκε από το παιχνίδι, ο μοναδικός πλέι μέικερ που είχαμε… Με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μια τεχνική ποινή για φλόπινγκ που απορώ πραγματικά πώς δόθηκαν όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, χάσαμε ένα δικό μας ματς, όπως εξελίχθηκε. Πήγαμε το παιχνίδι στις λίγες κατοχές εκεί στο τέλος όπως έπρεπε όμως κάναμε λάθη σε άμυνα και επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός έβαλε δυο μεγάλα σουτ, πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ με τον Μαντζούκα, ένα φόλοου. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς στο τέλος. Πάλι δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι θα διδαχθούμε από αυτό το παιχνίδι, θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο».

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στην ΕΡΤ μετά το τέλος και στάθηκε στο πάθος των παικτών του, ενώ ευχήθηκε περαστικά στον MVP της Euroleague.

«Eύχομαι περαστικά στον Βεζένκοβ. Εύχομαι το παιδί να είναι καλά και να μην έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Μετά τις απώλειες του Ολυμπιακού μέσα στο ματς, αγχωθήκαμε παραπάνω. Βλέπαμε να φεύγουν παίκτες που είναι βασικοί και δεν είχαμε καθαρό μυαλό να παίξουμε όπως είχαμε πει.

Η πίεση προήλθε και από τις συνεχόμενες ήττες που έχουμε. Όμως είχαμε τρομερή διάθεση και πάθος. Πάιξαμε μεγάλες άμυνες και για πρώτη φορά φέτος βάλαμε ένα μεγάλο σουτ. Σχεδιάσαμε να παίξουμε πάνω στον Πίτερς. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν στο ένας εναντίον ενός. Έπρεπε να μπει ένα μεγάλο σουτ και να φτάσουμε τη μεγάλη νίκη», ήταν τα λόγια του.

Το φύλλο αγώνα

Όσα έγιναν πριν από την έναρξη του δεύτερου τελικού της Basket League με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, καταγράφηκαν από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα.

“Κατά την είσοδο του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα, στον αγωνιστικό χώρο οπαδός της Α ομάδας τον πλησίασε και τον προπηλάκισε λεκτικά. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, 5’59” πριν τη λήξη του τέταρτου και 17.4″ πριν τη λήξη του τέταρτου, οπαδοί της Α ομάδας άναψαν καπνογόνα στο χώρο των κερκίδων, που παρήγαγαν καπνό και λάμψη και πέταξαν νερό στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί της Α ομάδας πέταξαν γιαούρτι στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

Μετά τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση της Β ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο, οπαδοί της Α ομάδας απώθησαν και εξύβρισαν τον έφορο της Β ομάδας, κ. Χρήστο Μπαφέ. Στα 5’59” πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οπαδοί της Α ομάδας έβριζαν εν χορό Μπαρτζώκα μ….ε, π..ας γιε. Έγινε η πρώτη προειδοποίηση από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καπνογόνων και ρίψης νερού, έγιναν προειδοποιήσεις από τα μεγάφωνα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com