«Πανσέληνος» του Χριστόφορου Χριστοφή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η δράση εξελίσσεται στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970, την εποχή των πολιτικών εμιγκρέδων...

by Times Newsroom
  • 16-21 Δεκεμβρίου | 20:00 | Νίκος Σκαλκώτας
  • Κείμενο-Σκηνοθεσία | Χριστόφορος Χριστοφής
  • Μουσική σύνθεση | Νίκος Ξανθούλης
  • Παίζουν | Νικόλας Μακρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Παπαφωτίου, Χρήστος Σπανός, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αποστόλης Τότσικας

Ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το θεατρικό έργο «Πανσέληνος», το οποίο παρουσιάζεται, σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17, την Κυριακή 18, τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Η δράση εξελίσσεται στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970, την εποχή των πολιτικών εμιγκρέδων, όταν οι πολιτικoοικονομικές αναταραχές ήταν έντονες σε ολόκληρη την Αμερική και την Ευρώπη. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της θρυλικής ιταλίδας εικαστικού του θεάτρου Λίλα ντε Νόμπιλι, η οποία άφησε εποχή για τις συνεργασίες της με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως o Λουκίνο Βισκόντι και o Φράνκο Τζεφιρέλλι. Ο συγγραφέας-μαθητής και μοντέλο της Ντε Νόμπιλι θέλησε να αποτυπώσει τις αναμνήσεις του από τα χρόνια της νεότητάς του, όταν γνώρισε τη σπουδαία καλλιτέχνιδα ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Παρίσι. Ωστόσο, θεωρώντας την εποχή της Χούντας πιο σημαντική ως προς το δραματικό πλαίσιο, μετέφερε τα γεγονότα και τους χαρακτήρες δέκα χρόνια νωρίτερα. Το έργο «Πανσέληνος» διέπεται από πολιτική σκέψη και πάθος, με νύξεις ερωτισμού και υπαρξιακού αισθησιασμού που δίνουν τον τόνο της εποχής.

Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Ξανθούλης. Η χορογραφία είναι της Έρσης Πήττα, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και τα κοστούμια της Εριέττας Βορδώνη. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Βαγγέλης Κουλούρης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Μακρής (Ξάνθος), Δημήτρης Μαύρος (Χοσέ), Μαρία Παπαφωτίου (Μαρίνα), Χρήστος Σπανός (Μάριος), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Βεατρίκη) και Αποστόλης Τότσικας (Λάζαρος). Τους πλαισιώνουν μουσικά επί σκηνής η Σοφία Καρακούτα (φωνή), ο Παναγιώτης Σκύφτας (σαξόφωνο) και ο Νίκος Ξανθούλης (πιάνο). Συμμετέχουν οι χορευτές: Ελισάβετ Δελακά, Μάγδα Τασούλα και Γιάννης Κορρές.

Τιμές εισιτηρίων

10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 15 € 20 €

Διάρκεια

110 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)

Eισιτήρια

210 72 82 333 megaron.gr

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή