Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, ενημερώνοντάς τον για την απόφασή της, ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο της Βουλής.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου γνωστοποίησε επίσημα την αποχώρησή της, αποστέλλοντας επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Ιουλίου, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το κόμμα βρίσκεται αντιμέτωπο με έντονες εσωτερικές ανακατατάξεις. Οι εξελίξεις συνδέονται με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και με τη δημόσια επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την παραίτησή της, τη βουλευτική έδρα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναλάβει ο πρώτος επιλαχών, Γιάννης Αμανατίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών προσανατολίζεται στην αποδοχή της έδρας, εκτιμώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διατηρήσει την αυτονομία και την κοινοβουλευτική του παρουσία.
