Παράταση έως και τις 6 Ιουνίου για τη θεατρική παράσταση “Αίθουσα Αναμονής” που παρουσιάζεται στο Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής

Σε ένα μεταιχμιακό χώρο και χρόνο, συναντώνται απρόσμενα, τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους, η Φωτεινή, η Αμέλια, η Μάγδα και η Χαρά, ξετυλίγοντας η καθεμιά με τον τρόπο της, το  πολυσύνθετο και αντιφατικό ζήτημα της γυναικείας αφήγησης.

by Times Newsroom

Με κοινό τόπο, τον πόνο που ενώνει τις γυναίκες, η παράσταση «Αίθουσα Αναμονής», έχοντας εντυπωσιάσει το κοινό που συρρέει μαζικά, παρατείνεται έως και τις 6 Ιουνίου.

Σε ένα μεταιχμιακό χώρο και χρόνο, συναντώνται απρόσμενα, τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους, η Φωτεινή, η Αμέλια, η Μάγδα και η Χαρά, ξετυλίγοντας η καθεμιά με τον τρόπο της, το  πολυσύνθετο και αντιφατικό ζήτημα της γυναικείας αφήγησης.

Στην παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση και παρουσιάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείο Οδηγών Ταξί Αθήνας, επί της οδού Οδυσσέως 8 στο Μεταξουργείο, οι τέσσερις γυναίκες σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται, θυμώνουν και ξεσπούν, γελούν, χορεύουν και τραγουδούν.

Αίθουσα Αναμονής©Θένια Ιγνατιάδου

Με ένταση και πάθος που φτάνει ακόμα και σε επίπεδα κωμικής υστερίας, μοιάζουν σαν να προσγειώνονται στη μέση του δρόμου, σταματώντας την κυκλοφορία με τις προσωπικές τους ιστορίες.

Η πρώτη σκέψη και ανάγκη της σκηνοθέτιδας και των τεσσάρων συνδημιουργών – ηθοποιών, Ειρήνης Καράογλου, Μυρτώς Ναούμ, Μυρτώς Στράμπη και Μαίρης Βούλγαρη, ήταν να μιλήσουν για τη βία, την πατριαρχία, τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες.

Μετά από πολύμηνες πρόβες ωστόσο, το αποτέλεσμα ανέδειξε μια παράσταση «αφιερωμένη στη μάνα».

Η σκηνοθέτις της παράστασης Δήμητρα Τάμπαση©Νίκος Κατσαρός

«Τις τέσσερις ηρωίδες ενώνει η επίκληση της μάνας», σημειώνει χαρακτηριστικά η σκηνοθέτις.

Η παράσταση ανεβαίνει δίπλα «στο κτίριο-φάντασμα» της οδού Οδυσσέως στο Μεταξουργείο όπου κάποτε στεγαζόταν το 63ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, και σήμερα χάσκει καρβουνιασμένο από τη φωτιά που έβαλε ένας παράφρονας γυναικοκτόνος και παιδοκτόνος για να κάψει την οικογένειά του και να εκδικηθεί τη γυναίκα του, γιατί, όπως υποστήριζε, τον παράτησε. Χρόνια μετά το έγκλημα το κτίριο παραμένει όρθιο, για να θυμίζει την τραγωδία, τον τάφο τριών κοριτσιών και της μητέρας τους.

Αίθουσα Αναμονής©Θένια Ιγνατιάδου

Την σκηνοθετική δουλειά της Δήμητρας Τάμπαση γνωρίσαμε από τις παραστάσεις “Σατωβριάνδου και Γ’ Σεπτεμβρίου”, του Γιάννη Κωνσταντινίδη, σε συνεργασία με τον Τάσο Πυργιέρη  (Εθνικό Θέατρο, 2015, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πλατφόρμας), “Brave New World” του Άλντους Χάξλεϊ (Σύγχρονο Θέατρο, 2016) και “Lulu” (Bios, 2017).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τάμπαση
  • Κείμενο, δραματουργία: Μαίρη Βούλγαρη, Ειρήνη Καράογλου, Ελένη Μολφέτα (που συμμετείχε στην αρχική σύνθεση), Μυρτώ Ναούμ, Μυρτώ Στράμπη και Δήμητρα Τάμπαση
  • Πρωτότυπη μουσική: METAMAN
  • Τραγούδι, ηχογράφηση: Μυρτώ Ναούμ
  • Σκηνικά, φώτα: Ιάσονας Καμπάνης
  • Κοστούμια: Χριστίνα Λαρδίκου
  • Κατασκευή σκηνικού: Μαρία Κούτσια, Κωστάκης Κυριαζής, Νικόλας Σιμόπουλος, Δημήτρης Στράμπης
  • Βοηθός φωτιστή: Σοφέλπη Στάικου
  • Φωτογραφίες: Δήμητρα Τάμπαση
  • Αφίσα: Κάτια Κουτσαφτή
  • Οργάνωση παραγωγής: Θένια Ιγνατιάδου
  • Επικοινωνία: Μάνια Ζούση & Γιώργος Κατσώνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείο Οδηγών Ταξί Αττικής (Οδυσσέως 8, Αθήνα 104 37)

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Κρατήσεις: Τηλεφωνικά στο (+30) 6975546221 στις ώρες 18:00-20:00 & ηλεκτρονικά στο https://www.ticketsource.eu/aithousaanamonis/e-pgpbbj

Περισσότερες πληροφορίες μέσω email:  [email protected]

Αίθουσα Αναμονής©Θένια Ιγνατιάδου

*TRIGGER WARNING*: Στην παρασταση γίνονται αναφορές σε έμφυλη βία, βιασμό και αυτοκτονία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com