Παρίσι: Ακτιβιστές για το κλίμα καταγγέλλουν κυβερνητική απραξία κατεβάζοντας σημαία από το Πάνθεον

Ακτιβιστής του "Dernière Rénovation", ανέβηκε στη σκηνή της 'Οπερας της Βαστίλλης στο Παρίσι στις 28 Οκτωβρίου

by Times Newsroom

H γαλλική σημαία βρέθηκε να κυματίζει μεσίστια (ένδειξη πένθους) στο Πάνθεον της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς 24χρονος ακτιβιστής σκαρφάλωσε για να κατεβάσει το σύμβολο του γαλλικού έθνους ως διαμαρτυρία «κατά της κυβερνητικής απραξίας απέναντι στην κλιματική αλλαγή». Τον 24χρονο που δήλωσε ότι ονομάζεται Shasha κατέβασαν πυροσβέστες σε ήρεμο κλίμα.

Aκτιβιστής του ίδιου κινήματος, του “Dernière Rénovation”, ανέβηκε στη σκηνή της ‘Οπερας της Βαστίλλης στο Παρίσι στις 28 Οκτωβρίου και δέθηκε με αίτημα την «ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτιρίων».

Την περασμένη Παρασκευή, δώδεκα ακτιβιστές από το ίδιο κίνημα απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο A6a στο νότιο Παρίσι, προκαλώντας μποτιλιαρίσματα.

Η ομάδα”Dernière Rénovation” έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές ενέργειες «ανυπακοής» από την άνοιξη, στο τουρνουά τένις Roland-Garros διακόπτοντας στη συνέχεια τον ποδηλατικό γύρο Tour de France και αποκλείοντας τον περιφερειακό του Παρισιού.

Πηγή: AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com