Παρουσίαση του βιβλίου «Διοίκηση κρίσεων και καταστροφών στο παράδειγμα της πολιτικής προστασίας» του Παναγιώτη Καρκατσούλη στον ΙΑΝΟ Αθήνας

by Times Newsroom

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Καρκατσούλη, με τίτλο «Διοίκηση κρίσεων και καταστροφών στο παράδειγμα της Πολιτικής Προστασίας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Γιάννης Μανιάτης , Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, πρώην Υπουργός περιβάλλοντος, ενεργείας και κλιματικής αλλαγής.

Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Ξενοφών Κοντιάδης ,Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου & Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/38wRh

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 Οι κρίσεις και οι καταστροφές αποτελούν αντικείμενο μελέτης όχι μόνον των φυσικών αλλά και των κοινωνικών επιστημών, ειδικότερα δε της κοινωνιολογίας των καταστροφών και της διοίκησης των κρίσεων.
Μάλιστα, η συχνότητα και η ένταση των απειλών, με προεξέχουσα την κλιματική αλλαγή, οδηγεί όχι μόνο στον πολλαπλασιασμό των μελετών και ερευνών αλλά και στο αίτημα μιας νέας, οριζόντιας δικτυακής και αποτελεσματικής δημόσιας πολιτικής για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, αναθεωρούνται και επανεξετάζονται οι επιτελικές και επιχειρησιακές δυνατότητες των οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας.
Η δυσκολία της ελληνικής Πολιτικής Προστασίας να ανταποκρίνεται στις ανακύπτουσες κρίσεις είναι εκθετική, λόγω της κρατούσας πελατειακής κουλτούρας, των γραφειοκρατικοποιημένων διαδικασιών και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, των υπανάπτυκτων μηχανισμών πρόληψης και αποζημίωσης καθώς και της εγγενούς αδυναμίας αξιοποίησης των εθελοντών.
Το αίτημα αλλαγής Στρατηγικής και προτεραιοτήτων για την Πολιτική Προστασία είναι περισσότερο επείγον από ποτέ και αποκτά, υπό τις παρούσες συνθήκες, υπαρξιακό χαρακτήρα για το περιβάλλον και την κοινωνία μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 Γεννήθηκα στην Αθήνα (1958) και σπούδασα Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών. Συνέχισα τις σπουδές μου στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld, από το οποίο έλαβα διδακτορικό δίπλωμα
(Dr. Jur.)
Δίδαξα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (1989-2015) Δημόσια Διοίκηση, Νομοθετική Θεωρία και Πρακτική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2019-2021) Εισαγωγή στη Δημόσια Διοίκηση και στο Δημόσιο Μάνατζμεντ και στο Εuropean Law and Governance School (2020-σήμερα) Public Administration/Public Μanagement.
Ως Ειδικός Επιστήμονας του Υπουρ­γείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (1991-2014), χειρίστηκα θέματα καλής νομοθέτησης, στρατηγικού σχεδιασμού δημό­σιων πολιτικών και απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών.
Εκπροσώπησα την Ελλάδα στον ΟΟΣΑ και την ΕΕ σε θέματα της ειδικότητάς μου. Ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διοικητικών μεταρρυθμίσεων και χρηστής διακυβέρνησης παρείχα υπηρεσίες σε
κυβερνήσεις άλλων χωρών (Ρωσία, Γεωρ­γία, Κόσοβο, Β. Μακεδονία, Ουζμπεκιστάν, Συρία, Ινδονησία, Βοσνία-Ερζεγο­βίνη).
Έχω δημοσιεύσει σε διάφορες γλώσσες οκτώ (8) αυτοτελείς μελέτες και 82 κεφάλαια, άρθρα και ανακοινώσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Αρθρογραφώ συχνά στον ημερήσιο Τύπο.
Ήμουν Βουλευτής Επικρατείας με «Το Ποτάμι» (2015), Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ίδιου κόμματος (2015-2018) και, ακολούθως, Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Κίνημα Αλλαγής.
Βραβεύτηκα από την Αμερικανική Εταιρεία Διοικητικής Επιστήμης για τη συμβολή μου στην πρόοδο των διοικητικών μεταρρυθμίσεων στον κόσμο δύο φορές: Το 2003 με το «Βραβείο Διοικητικής Αριστείας “Peter Boorsma” και το 2012 με το «Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση / International Public Administration Award».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com