Παρουσίαση του βιβλίου «Μάτι 23 Ιουλίου 2018» της Ματίνας Καρύδα στον ΙΑΝΟ

by Times Newsroom

Την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Καρύδα με τίτλο «ΜΑΤΙ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Τάσος Τέλογλου, Δημοσιογράφος
  • Μαρία Κατσουνάκη, Δημοσιογράφος
  • Τάσος Αθανασόπουλος , Προσωπική μαρτυρία στο βιβλίο
  • Μαρίνα Καρύδα, συγγραφέας του βιβλίου
  • Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Φουρλής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/3igdX

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι ακριβώς συνέβη στις 23 Ιουλίου του 2018 στο Μάτι; Ποιος έφταιξε για να οδηγηθούμε σε αυτό το ολέθριο αποτέλεσμα ;

«Υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη τραγωδία σε αριθμό θυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξαν δεκάδες νεκροί, τραυματίες και εγκαυματίες μέσα σε μόλις δυόμισι ώρες. Είναι ένα μείζονος σημασίας γεγονός, που καθόρισε την ιστορία του τόπου μας». Αυτά λέει ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του στην πολύκροτη δίκη, 6 σχεδόν χρόνια μετά, αποτυπώνοντας με ακρίβεια το συνταρακτικό γεγονός που η χώρα μας δεν θα λησμονήσει ποτέ.

Το βιβλίο αυτό, στο οποίο περιλαμβάνονται πάνω από πενήντα προσωπικές μαρτυρίες, η έκθεση του πραγματογνώμονα, το κατηγορητήριο και οι απολογίες στη δίκη, περιέχει μια ολοκληρωμένη καταγραφή των γεγονότων που σχετίζονται με τη δεύτερη φονικότερη πυρκαγιά του 21ου αιώνα.

Η συγγραφέας, μετά από έρευνα ετών, κατόρθωσε να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την καταστροφή, τις οποίες παραθέτει με συγκρατημένο συναίσθημα και αντικειμενικό τρόπο, ενώ παράλληλα διηγείται και τη δική της προσωπική ιστορία σαν αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος: το αποτέλεσμα είναι ένα ντοκουμέντο που συγκλονίζει .

Πολύ περισσότερο από το να αποτελεί απλώς ένα λεπτομερές χρονικό της τραγωδίας, το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει, μέσω της αντικειμενικής παράθεσης των γεγονότων, την οδυνηρή αλήθεια εκείνης της καταστροφικής ημέρας. Είναι μια ημέρα που χαράχτηκε για πάντα με μελανά χρώματα στη συλλογική μας μνήμη. Και μια αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Καρύδα γεννήθηκε το 1966 στη Λάρισα και κατοικεί κατά το ήμισυ του χρόνου στο Μάτι Αττικής. Σπούδασε Οδοντοτεχνική και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των τριών παιδιών της. Υποστήριξε εθελοντικά από το 2018-2020 τους εγκαυματίες της φωτιάς στο Μάτι, βοηθώντας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στη θέσπιση του ειδικού νομικού πλαισίου και τη δημιουργία Μητρώου Εγκαυματιών για τη συνταγογράφηση των ΜΗΣΥΦΑ και υλικών από τον ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 141Α/2019 & 1356Β/2020). Από το 2021, είναι συνιδρύτρια της SALVIA BURN ASSOCIATION, της μοναδικής οργάνωσης για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες στην Ελλάδα, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com