Παρουσίαση βιβλίου «Το ἀείζωον» του Χρήστου Τζανάκου στο cafe «O Κήπος του Μουσείου»

by Times Newsroom

Οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το ἀείζωον», του Χρήστου Τζανάκου, το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 19.00, στο cafe «O Κήπος του Μουσείου» (Πατησίων 44, Αθήνα). Θα χαιρετήσει ο ποιητής Γιώργος Βέης. Συμμετέχουν: Μαρία Μαραγκού (Συγγραφέας, χημικός μηχανικός), Βασίλης Δ. Παπαβασιλείου (Συγγραφέας), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (εκδότης, ποιητής). Στην παρουσίαση, η οποία θα πλαισιωθεί μουσικά από τον συνθέτη, πιανίστα Βασίλη Κωνσταντινάκο, θα διαβάσει η ηθοποιός Νατάσα Νταϊλιάνη.

Μετά την εκθέωσή της η Ψυχή επανέρχεται στο υλικό πεδίο ως θνητή για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στην Αγάπη. Μετά από ατελείωτες δοκιμασίες η Ψυχή ξεκινάει στον δεύτερο κύκλο της μετουσίωσής της ως Μία, ταξίδι για να ανακαλύψει την εντελέχειά της. Μέσα στο ἀείζωον θα αμφισβητήσουμε τον Χρόνο και τον Θάνατο ως έννοιες του Τώρα, θα περιηγηθούμε στην ουσία της Ψυχής αναζητώντας την ευδαιμονία, και θα συγχρονιστούμε από τον κόσμο του εύπλαστου με την Αρχή, τη Μία ως μοναδική αρετή στο κλάσμα της Μονάς που ισούται με την Αγάπη. Ένα υπαρξιακό ταξίδι στο Είναι, σε καθετί που οι φιλοσοφίες των πάντων προσπάθησαν να εξισώσουν.

Ο Χρήστος Τζανάκος γεννημένος στην Αθήνα έχει καταγωγή από τη Μάνη Λακωνίας. Οι σπουδές του περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό ΜΒΑ και συμμετοχή στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο Ίε Παι (εκδόσεις Ιωλκός). Έλαβε πολύ καλές κριτικές και παρουσιάστηκε σε ελληνικά και γερμανικά περιοδικά. Συμπεριλήφθηκε μέσα στα 10 πρώτα σε πωλήσεις βιβλία ποίησης στα Public και ήταν υποψήφιο για καλύτερο βιβλίο ποίησης το 2019 στην Ελλάδα. Μεταφράστηκε στα αγγλικά, γερμανικά και ουκρανικά. Το 2022 ακολούθησαν Τα Προμηθή (εκδόσεις Ιωλκός), που επίσης διακρίθηκαν στα 10 πρώτα σε πωλήσεις βιβλία ποίησης στα Public και ήταν υποψήφια για καλύτερο βιβλίο ποίησης το 2023 στην Ελλάδα. Έχουν ήδη μεταφραστεί σε δύο ξένες γλώσσες. Το ἀείζωον είναι η τρίτη ποιητική του συλλογή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com