Περιφέρεια Αττικής: Σχεδόν 30.000 μαθητές θα μεταφέρουμε με σχολικά λεωφορεία φέτος

by Times Newsroom

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στέκεται στο πλευρό όλων των μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς ταξικούς, οικονομικούς, φυλετικούς διαχωρισμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σχετικά με τα σχολικά λεωφορεία, τονίζοντας ότι τη νέα σχολική χρονιά θα μεταφερθούν πάνω από 27.000 μαθητές όλων των βαθμίδων και κατηγοριών.

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά ουσιαστικά στην παράταξη «Δύναμη Ζωής», η οποία υποστήριξε χθες ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς σχολικά λεωφορεία τους μαθητές και τις μαθήτριες των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων.

Η Περιφέρεια Αττικής, εκτός άλλων, αναφέρει τα εξής:

  • «Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση την τροποποίηση της ΚΥΑ 50025 του  2018 , που προέβλεπε τη δωρεάν μεταφορά μόνον με  τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Η τροποποίηση της ΚΥΑ ,  μετά από δική μας παρέμβαση ,  δημοσιεύθηκε στις 11 Αυγούστου, προβλέποντας πλέον τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών των πρότυπων σχολείων με μισθωμένα οχήματα.
  • Αμέσως μετά προχωρήσαμε τάχιστα τις διαγωνιστικές διαδικασίες ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, από το Σεπτέμβριο του 2022, να εφαρμόσουμε το μέτρο της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών των πρότυπων σχολείων.  Σύντομα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια και γι’ αυτή την κατηγορία των μαθητών.

Με βάση τα παραπάνω:

  • Τη νέα σχολική χρονιά θα μεταφέρουμε πάνω από 27.000 μαθητές όλων των βαθμίδων και κατηγοριών ( π.χ. παιδιά ΑΜΕΑ, προσφυγόπουλα,  κλπ) από και προς τα σχολεία τους, με μισθωμένα οχήματα.
  • Στους μαθητές αυτούς θα προστεθούν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άλλοι περίπου 5.000 μαθητές πρότυπων γυμνασίων και λυκείων».

Η ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής»

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην υλοποίηση της Μεταφοράς Μαθητών των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι επί μεγάλο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας (Εσωτερικών και Οικονομικών) και ο Περιφερειάρχης Αττικής φλέρταραν με την ιδέα να μην γίνονται οι μετακινήσεις με μισθωμένα Σχολικά Λεωφορεία αλλά με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ (τα οποία ως γνωστόν δεν έχουν σταθερές ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων και δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη ασφάλεια στα παιδιά).

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Προτύπων Σχολείων της Αττικής, Γυμνασίων και Λυκείων, που δημοσιοποίησαν σχετική ανακοίνωσή τους, στις 13 Ιουλίου.

Κάτω από την πίεση του γονεϊκού κινήματος Κυβέρνηση και Περιφερειάρχης αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. Ξεκίνησαν λοιπόν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επιλογή Αναδόχων για την εκτέλεση των δρομολογίων, όμως κι αυτές εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

Σημειώνουμε ότι με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε έγκαιρα, ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 (Απόφαση υπ’ αρ. 15/2022), να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη μετακίνηση των μαθητών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων της  Αττικής.

Υπήρχε δηλαδή -και με το παραπάνω- ο αναγκαίος χρόνος για την έγκαιρη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα μισθωμένα Σχολικά Λεωφορεία να βρίσκονται έξω από τα Σχολεία. Όμως είναι πλέον βέβαιο ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς Σχολικά Λεωφορεία για τους 5.000 μαθητές και μαθήτριες των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων.

Η «Δύναμη Ζωής» με Επερώτηση που κατέθεσε στις 26 Ιουλίου 2022 και συζητείται στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ελέγχει την Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για τις μεγάλες καθυστερήσεις και ζητά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα δρομολόγια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com