Πέθανε ο Βίκτωρ Εμμανουήλ της Σαβοΐας, γιος του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας

Η αθώωση για δολοφονία και η ομολογία για το έγκλημα μετά από 28 χρόνια

by Times Newsroom

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε στη Γενεύη ο  Βίκτωρ Εμμανουήλ της Σαβοΐας, γιος του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας, Ουμπέρτο. Το 1978 είχε δικαστεί με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και δολοφόνησε, από την θαλαμηγό του στην Κορσική, τον 19χρονο Γερμανό Ντιρκ Χάμερ.

Οι Γάλλοι δικαστές τελικά τον αθώωσαν, αλλά έπειτα από 28 χρόνια ο ίδιος, κατά την διάρκεια προσωρινής κράτησης σε ιταλική φυλακή, ομολόγησε στον συγκρατούμενό του ότι ευθυνόταν ο ίδιος για τον θανάσιμο τραυματισμό του Χάμερ.

Η οικογένειά του είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ιταλία και να μεταβεί στην Πορτογαλία το 1946, όταν οι πολίτες επέλεξαν με δημοψήφισμα την αβασίλευτη δημοκρατία. Το 2002 επετράπη στους απογόνους του τελευταίου βασιλιά της χώρας να επιστρέψουν, ως απλοί πολίτες, στην Ιταλία.

Ο Βίκτωρας Εμμανουήλ και ο γιος του αναγνώρισαν την Ιταλική Αβασίλευτη Δημοκρατία και παραιτήθηκαν από οποιαδήποτε προσδοκία για επιστροφή της βασιλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή