Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Just Jaeckin, σκηνοθέτης της ταινίας “Εμμανουέλα”

Ο Just Jaeckin σκηνοθέτησε στη συνέχεια την «Ιστορία της Ο» και, πάλι με την Σίλβια Κριστέλ και τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι».

by Times Newsroom

Ο Γάλλος σκηνοθέτης και φωτογράφος Just Jaeckin πέθανε σε ηλικία 82 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια. Σκηνοθέτησε την επιτυχημένη ερωτική ταινία «Εμμανουέλα», την οποία είδαν πάνω από εννέα εκατομμύρια θεατές τη δεκαετία του ’70.

«Πέθανε περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Άννα, γλύπτρια, και την κόρη του Τζούλια, φωτογράφο», είπε ο ατζέντης του σε δήλωση του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Emmanuelle Arsan, που δημοσιεύτηκε το 1959, η ταινία αφηγείται τις σεξουαλικές περιπέτειες μιας νεαρής Γαλλίδας στην Ταϊλάνδη, όπου ήρθε για να συναντήσει τον διπλωμάτη σύζυγό της. Παρά την απαγόρευση για παιδιά κάτω των 16 ετών, έμελλε να γνωρίσει εκπληκτική επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 1974, σε ένα πλαίσιο απελευθέρωσης των ηθών μετά το ’68, προσελκύοντας περισσότερους από εννέα εκατομμύρια θεατές.

Αυτή η ταινία-φαινόμενο θα γεννήσει έξι κινηματογραφικές συνέχειες, σκηνοθετημένες από άλλους κινηματογραφιστές, και μια τηλεοπτική σειρά τη δεκαετία του 1990.

Ο Just Jaeckin σκηνοθέτησε στη συνέχεια την «Ιστορία της Ο» και, πάλι με την Σίλβια Κριστέλ και τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι».

Ωστόσο η επιτυχία «διατάραξε και έκρυψε το πολύπλευρο ταλέντο» του φωτογράφου, σκηνοθέτη διαφημίσεων και γλύπτη, που ήταν ο Ζιστ Ζεκέν πριν γίνει ο σκηνοθέτης της «Εμμανουέλας», σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Γεννημένος το 1940 στο Βισύ, ο Ζιστ Ζεκέν ήταν επίσης ιδιοκτήτης, μαζί με τη σύζυγό του, μιας γκαλερί τέχνης στο Παρίσι, όπου έκαναν εκθέσεις πινάκων ζωγραφικής και γλυπτών, κυρίως των δικών τους

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com