Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η Αιμιλία Γερουλάνου – Διετέλεσε πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η σπουδαία αρχαιολόγος και πρώην πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη Αιμιλία Γερουλάνου.

by Times Newsroom

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο γιος της, Παύλος.

«Αντίο μανούλα μου γλυκιά» έγραψε και της αφιέρωσε ένα τραγούδι της Βίκυς Μοσχολιού.

Η Αιμιλία Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη του Παύλου Καλλιγά, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου, και της Ειρήνης Μπενάκη. Από την πλευρά του πατέρα της ήταν δισέγγονη του Παύλου Καλλιγά και ανιψιά του Μαρίνου Καλλιγά ενώ από την πλευρά της μητέρας της, ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Η Αιμιλία Γερουλάνου φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης.

Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα και αφού πέρασε από διάφορα πόστα το 2005 έγινε πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η ίδια είχε ασχοληθεί και με τα κοινά και είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του Αντώνη Τρίτση.

Βέρα Αθηναία και ειδικά του κέντρου, όπου και έμεινε σχεδόν σε όλη της η ζωή. Ήταν παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο και με τον οποίο και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com