ΠΕΥΦΑ: Σχετικά με το περιστατικό της Ακρόπολης

by Times Newsroom

Έκπληκτοι όλοι οι αρχαιοφύλακες παρακολουθούμε τις δύο τελευταίες μέρες την προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού να ρίξει τις ευθύνες στο φυλακτικό προσωπικό, για το αδιανόητο ‘’δρώμενο με μασκαρεμένους’’, που συνέβη το Σάββατο το απόγευμα 27/04/2024, στον Ιερό Βράχο.

Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, πώς η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, πριν καν διενεργηθεί η ΕΔΕ, δήλωσε ότι το γκρουπ των επισκεπτών, που ήταν ντυμένοι με χλαμύδες, χιτώνες και βαμμένα τα πρόσωπά τους, διέφυγαν της προσοχής των αρχαιοφυλάκων, εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, περνώντας από την κεντρική είσοδο;

Αναρωτιόμαστε, επίσης, αν είναι τυχαίο ότι η είσοδος των μασκαρεμένων επισκεπτών, συνέπεσε -ακριβώς την ίδια ώρα-, με την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ακρόπολη των Ινδών επιχειρηματιών, οι οποίοι ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι της κυβέρνησης.

Πραγματικά, πιστεύει κανείς ότι το τουριστικό γραφείο που είχε αναλάβει τους VIP Ινδούς επιχειρηματίες, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης; Ή φρόντισε με κάθε τρόπο να διασκεδάσει τους πελάτες του παρουσιάζοντας το άθλιο σόου, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες;

Η ΠΕΥΦΑ, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια κάποιων, με γνώμονα μόνο το κέρδος, να βεβηλώνουν τα μνημεία του πολιτισμού μας και ταυτόχρονα να επιχειρούν την προσβολή ενός ολόκληρου κλάδου, που φυλάσσει και λειτουργεί, παρά τις αντιξοότητες, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Δηλώνουμε ως ΠΕΥΦΑ, την πλήρη στήριξή μας στους συναδέλφους μας στην Ακρόπολη και τονίζουμε προς όλους ότι οι αρχαιοφύλακες γνωρίζουν πολύ καλά να κάνουν τη δουλειά τους.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, για να απαντηθούν όλα μας τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

Το Σωματείο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να στοχοποιεί άδικα τον κλάδο μας.

Η εκτελεστική γραμματεία

της ΠΕΥΦΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com