«Πόλεμος» αστυνομικών στις ΗΠΑ με Σύρο που τους έστησε φονική ενέδρα

Τη δραματική μάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε αστυνομικούς στην πόλη Φάργκο στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ και έναν Σύρο, που σχεδίαζε μακελειό, καταγράφει κάμερα στολής αστυνομικού.

by Times Newsroom

Ο 37χρονος Σύρος ήταν οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ, 1.800 σφαίρες, χειροβομβίδα και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και θα είχε προκαλέσει μεγάλο μακελειό τον περασμένο μήνα, αν οι αστυνομικοί δεν είχαν αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ο Σύρος ένοπλος, Μοχάμαντ Μπαρακάτ, οπλισμένος με ένα AK-47 ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στο Φάργκο σε παρέλαση της 14ης Ιουλίου, όταν άνοιξε πυρ κατά τεσσάρων αστυνομικών, που είχαν κληθεί για ένα τροχαίο σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους δύο.

«Μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια» ακούγεται να φωνάζει στο βίντεο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Ζακ Ρόπινσον, ο μόνος από τους αστυνομικούς, που δεν τραυματίστηκε. Στο επόμενο δραματικό δίλεπτο ο Ρόμπινσον δίνει πραγματική μάχη με τον Σύρο, που πυροβολεί αδιάκοπα. Όπως ανέφερε η αστυνομία παρουσιάζοντας το υλικό, ο Ρόμπινσον πυροβόλησε 31 φορές και 21 σφαίρες πέτυχαν τον Μπαρακάτ, που ξεψύχησε στο σημείο.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρά του Σύρου, που είχε πάει το 2012 στις ΗΠΑ μετά από αίτηση χορήγησης ασύλου και πολιτογραφήθηκε Αμερικανός επτά χρόνια αργότερα.

Η αστυνομία είπε ότι δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι o Σύρος εμφορείτο από θρησκευτικό φανατισμό. Αντίθετα θεωρεί ότι το βασικό του κίνητρο ήταν το μίσος, ενώ τον «γοήτευαν» και τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών. Μια μέρα πριν το περιστατικό είχε αναζητήσει στο Google «εκδηλώσεις με μεγάλο πλήθος στην περιοχή», που τον οδήγησε σε άρθρο για το “Downtown Fargo Street Fair” (πανηγύρι στο κέντρο του Φάργκο). Η έρευνα στις αναζητήσεις του 37χρονου στο Ίντερνετ έδειξε ότι είχε ψάξει επίσης για «εκρηκτικά», «πυρομαχικά» και «μαζικές δολοφονίες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com