Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Μαχητές της Χαμάς συγκρούονται με ισραηλινά στρατεύματα μέσα στη Γάζα

Ξεκίνησαν οι μάχες επί του εδάφους της Γάζας ανάμεσα σε μαχητές της Χαμάς που συγκρούονται με ισραηλινά στρατεύματα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, σε μία από τις πρώτες αψιμαχίες ανάμεσα στις δύο πλευρές από τη μέρα που ξέσπασε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρει το CNN, η Χαμάς υποστηρίζει ότι κατέστρεψε δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τανκ σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν χωρίς τα οχήματά τους.

«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα στο Καν Γιουνίς άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζή» ανέφεραν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάρτηση της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στο Telegram

Τι αναφέρει ο ισραηλινός στρατός

Οι IDF από την πλευρά τους ανέφεραν μόνο ότι «έπεσαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που επιχειρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή Κισουφίμ».

«Ένα τανκ του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών» πρόσθεσε.

Το κιμπούτς Κισουφίμ, στο Ισραήλ, βρίσκεται ανατολικά του Καν Γιουνίς, στη Γάζα.

Το IDF επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι τα στρατεύματά του επιχειρούσαν εντός της Γάζας κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι IDF παραδέχονται ότι επιχειρούσαν εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, οι IDF δήλωσαν ότι είχαν πραγματοποιήσει επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά χωρίς να αναφερθούν συγκρούσεις.

Δείτε LIVE εικόνα από τη Γάζα:

Εκπρόσωπος Ισραηλινού στρατού στον ΑΝΤ1: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς στη Γάζα μέχρι το τέλος

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς στη Γάζα μέχρι το τέλος». Αυτό διαμηνύει η Λίμπι Γουάις, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Εδώ και τόσες μέρες δεν έχει γίνει χερσαία εισβολή. Γιατί;

«Η απόφαση για μια χερσαία εισβολή θα πρέπει να την πάρει η κυβέρνηση φυσικά περιμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης γι’ αυτό. Στο μεταξύ αυξάνουμε την ετοιμότητα μας έχουνε καλέσει πάνω από 300.000 εφέδρους εκπαιδεύουμε στρατιώτες και εγκρίνουμε επιχειρησιακά σχέδια αλλά φυσικά είναι απόφαση της κυβέρνησης και θα είμαστε έτοιμοι όταν και αν η κυβέρνηση το αποφασίσει. Εντωμεταξύ ο IDF συνεχίζει να χτυπάει από αέρος στόχους της Χαμάς μέσα στη λωρίδα της Γάζας με έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να εξαπολύσει τον τρόμο κατά του Ισραήλ όπως έκανε στις 7 Οκτωβρίου. Πρέπει να κυνηγήσουμε την Χαμάς, δεν έχουμε άλλη επιλογή είναι απαραίτητο για την συνεχή επιβίωσή μας και θα το κάνουμε ανεξάρτητα από άλλες επιπλοκές στην περιοχή. Είναι η ευθύνη που έχουμε προς τους πολίτες μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε συνέπειες προκύψουν από αυτό».

Θα μπορούσε ο IDF να εντοπίσει και να καταστρέψει τα τούνελ που έφτιαξε η Χαμάς στη Γάζα;

«Αυτό δυνητικά θα μπορούσε να είναι η αποστολή μας εάν πραγματοποιηθεί χερσαία εισβολή, θα μπορούσε να είναι μέρος της και θα κάνουμε ότι πρέπει για να διασφαλίσουμε ότι η λωρίδα της Γάζας θα σταματήσει να χρησιμοποιείται σαν έδρα για τρομοκρατικές ενεργειες εναντίον των Ισραηλινών. Στο τέλος η Χαμάς να μην έχει την ικανότητα διοικητική ή στρατιωτική για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ισραηλινών».

Γιατί η Χαμάς απελευθέρωσε τις δυο Αμερικανίδες ομήρους; Προσπαθούν να στείλουν κάποιο μήνυμα;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι και να βάζω τον εαυτό μου στη θέση του τι σκέφτεται η Χαμάς. Θα ενθάρρυνα όλους να θυμηθούν ότι υπάρχουν πάνω από 200 όμηροι που κρατούνται από την Χαμας αυτη την ώρα και δεν έπρεπε να εχουν αρπαχθεί. Και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, πολίτες, παιδιά, ηλικιωμένοι, αθώες οικογένειες που κρατούνται από την Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας είναι απολύτως φρικτό. Όλοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι όσο το δυνατόν γρηγορότερα»

Στηρίζετε μια ανεξάρτητη έρευνα για το τι πραγματικά έγινε στο νοσοκομείο Αλ Αχλί;

«Δεν έχουμε απολύτως τίποτα να κρύψουμε,  είμαστε πολύ ανοιχτοί με τις πληροφορίες που παρέχουμε. Φυσικά έγιναν ανεξάρτητες έρευνες αξιολόγησης από τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών που επιβεβαίωσαν επίσης ότι η Χαμάς ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, έχουμε δώσει όλες τις πληροφορίες οι οποίες είναι αρκετά πειστικές για τις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Άλλωστε, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είμαστε σίγουροι ότι δεν ήμασταν εμείς και υπάρχουν αποδείξεις ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη γι’ αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com