Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς – Νετανιάχου:«Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας»

«Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είναι η λακωνική απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχετικά με τις αναφορές που έγιναν νωρίτερα σήμερα στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ στις διαπραγματεύσεις για τους απαχθέντες από τη Χαμάς.

by Times Newsroom

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι οι 240 όμηροι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους γίνονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

Νωρίτερα σήμερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε – επικαλούμενο πηγές της Χαμάς – ότι το Κατάρ μεσολαβεί για την απελευθέρωση 12 ομήρων, οι μισοί εκ των οποίων έχουν και αμερικανικό διαβατήριο, γι’ αυτό στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονταν και οι ΗΠΑ.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει το Κατάρ για την πιθανή απελευθέρωση ομήρων θα έχει αντάλλαγμα για μια «ανθρωπιστική, τριήμερη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα.

Όμως, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέρριψε αυτά τα δημοσιεύματα, δηλώνοντας λακωνικά μέσω X (πρώην Twitter) ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας».

Από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα έχουν απελευθερωθεί μόλις 4 γυναίκες όμηροι για «ανθρωπιστικούς λόγους», όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι της Χαμάς.

IDF: Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Είδαμε 50.000 Γαζαίους να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά», επέμεινε.

Ο Χαγάρι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή