Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: «Συμφωνία για τους ομήρους τώρα» – Οι συγγενείς των ομήρων ξεκινούν πενθήμερη πορεία προς την Ιερουσαλήμ

Συγγενείς ομήρων, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησαν σήμερα από το Τελ Αβίβ για μια πορεία πέντε ημερών μέχρι την Ιερουσαλήμ ζητώντας «μια συμφωνία για τους ομήρους τώρα».

by Times Newsroom

Η πορεία αυτή των 63 χιλιομέτρων θα περάσει από το κέντρο της χώρας και πρόκειται να οδηγήσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όπου οι συγγενείς θα απαιτήσουν απ’ αυτόν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», εξήγησε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισθέντων.

Η οργάνωση αυτή, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις 7 Οκτωβρίου, όταν 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 απήχθησαν από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, πολλαπλασιάζει τις εκδηλωσεις και τις ομιλίες για να διατηρήσει την πίεση επί της κυβέρνησης και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Με τα πορτρέτα των ομήρων τυπωμένα πάνω σε μαύρα μπλουζάκια ή σε αφίσες, περισσότεροι από εκατό συγγενείς και υποστηρικτές τους ξεκίνησαν το μεσημέρι από την πλατεία του μουσείου καλών τεχνών του Τελ Αβίβ, που έχει γίνει το σημείο όπου συγκεντρώνονται.

«Συμφωνία για τους ομήρους τώρα» έγραφαν πλακάτ των διαδηλωτών. Τις τελευταίες ημέρες, δηλώσεις για το θέμα αυτό από τη Χαμάς, όπως και από την ισραηλινή κυβένηση, έχουν φέρει στο προσκήνιο αυτή την πιθανότητα.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο της Νόα Μαρσιάνο, μιας 18χρονης στρατιώτη ομήρου της Χαμάς στη Γάζα, την επομένη της δημοσιοποίησης από το ισλαμιστικό κίνημα μιας φωτογραφίας που την εμφάνιζε να έχει «σκοτωθεί από ισραηλινό βομβαρδισμό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή