Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαχόμαστε με ό,τι διαθέτουμε, όσο περιμένουμε τα όπλα που έχουμε ανάγκη, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η τύχη του Ντονμπάς εξαρτάται από την Δύση

by Times Newsroom

Στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε στις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ντονμπάς και επανέλαβε την ανάγκη που έχουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για σύγχρονο εξοπλισμό. Ένα μήνυμα προς την Δύση…

«Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται στο Ντονμπάς. Επαναλαμβάνω καθημερινά τα ονόματα Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ, Μπαχμούτ, Σλοβιάνσκ και πολλά άλλαδιότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει κάθε πόλη στο Ντονμπάς. Το “κάθε” δεν είναι υπερβολή. Θέλουν να κάνουν ότι και στη Βολνοβάχα και στη Μαριούπολη. Ερημωμένες πόλεις που κάποτε ήταν χαρούμενα μέρη. Έχουν πλέον, μαύρα σημάδια από τις φωτιές, κρατήρες από τις εκρήξεις. Είναι όλα όσα η Ρωσία μπορεί να δώσει στους γείτονές της, στην Ευρώπη και στον κόσμο», τόνισε ο Ουκρανός ηγέτης και συνέχισε: «Αυτό είναι πιθανώς το πιο γρήγορο παράδειγμα της ολοκληρωτικής παρακμής οποιουδήποτε κράτους – το μονοπάτι που έχει πάρει η Ρωσία και το ακολουθεί εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες».

«Τα ουκρανικά στρατεύματα κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την επίθεση των εισβολέων. Όσα είναι δυνατόν. Όσα τους επιτρέπουν να κάνουν ο βαρύς εξοπλισμός, το σύγχρονο πυροβολικό – όλα αυτά που έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να ζητάμε από τους εταίρους μας – τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν», είπε ο Ζελένσκι ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη που έχει η χώρα του για όπλα και μάλιστα σύγχρονα.

Η τοποθέτησή του μαζί με την δήλωση του Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτή υπεύθυνου της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian», πως «πλέον ο πόλεμος έχει γίνει πόλεμος πυροβολικού κι εμείς εξαρτιόμαστε από ότι μας στέλνει η Δύση – κοντεύουμε να ξεμείνουμε από πυρομαχικά», σχηματίζει την εικόνα πως η τύχη του Ντονμπάς βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην βοήθεια που θα στείλουν τα δυτικά κράτη.

Ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του υποστήριξε πως μίλησε σε διάφορα φόρουμ για το μέλλον της Ουκρανίας και ανέφερε πως αυτές οι μάχες θα καθορίσουν το μέλλον της ανατολικής πτέρυγας της χώρας του και κυρίως τα σύνορα στα οποία θα σταματήσουν τους εισβολείς.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com