Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι συρράξεις μπορεί να συνεχιστούν όλο το 2022, σύμφωνα με το Κίεβο

Τι υποστήριξε σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Νέες εκρήξεις στο Μπέλγκοροντ

by Times Newsroom

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Αρεστόβιτς δήλωσε ότι ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου ίσως συνεχιστεί όλη τη χρονιά.

Ωστόσο ταυτόχρονα είπε πως τα όπλα που παρέλαβαν πρόσφατα οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν «σοβαρό αντίκτυπο» στην πορεία του πολέμου από τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Ο πόλεμος πιθανόν θα διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμη, πρόσθεσε. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μακρά σύρραξη».

Ακόμη κι αν σταματήσουν οι μάχες στο Ντονμπάς που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου, πρόσθεσε ο κ. Αρεστόβιτς.

Η τοποθέτησή του είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που εκφράζουν ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, βρέθηκε στη Γερμανία για να συζητήσει με ομολόγους του και δωρητές εξοπλισμού στην Ουκρανία και σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ «προετοίμασε τους συμμάχους για το ενδεχόμενο να διαρκέσει για καιρό ο πόλεμος».

Ομοίως, η Λις Τρας, η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών σε σημερινή ομιλία της αναμένεται να εκφράσει την πεποίθησή της πως οι σύμμαχοι της Ουκρανίας πρέπει να είναι έτοιμοι για να μια μακρά περίοδο σύρραξης. Γι’ αυτό, θα πιέσει προκειμένου οι σύμμαχοι να αυξήσουν την παραγωγή εξοπλιστικών συστημάτων που έχει ανάγκη ο στρατός της Ουκρανίας ώστε να αμυνθεί αποτελεσματικά εναντίον των Ρώσων εισβολέων.

Νέες εκρήξεις στο Μπέλγκοροντ

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα(27/4) στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας πως ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην πόλη.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, δεν τραυματίστηκε κανείς άμαχος εξαιτίας των εκρήξεων και της πυρκαγιάς στο χωριό Στάραγια Νελίντοφκα.

Ο κ. Γκλάντκοφ δεν διευκρίνισε εάν οι εκρήξεις και η πυρκαγιά οφείλονταν σε ουκρανική επιδρομή.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ταραγμένη νύχτα στην περιοχή. Το προηγούμενο βράδυ ανακοινώθηκε ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο χωριά, με δύο άμαχους να τραυματίζονται στο ένα από αυτά.

Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ γειτονεύει με τις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Σούμι και Χάρκοβο της Ουκρανίας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com