Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουκρανοί στρατιώτες φυγάδευσαν συνεργείο της ΕΡΤ στο Ιρπίν

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/3) όταν έπεσαν οι πρώτες ρουκέτες.

by Times Newsroom

Στιγμές αγωνίας έζησε το συνεργείο της ΕΡΤ στην Ουκρανία, που χρειάστηκε να φυγαδευτεί από Ουκρανούς στρατιώτες στη πόλη Ιρπίν, καθώς είχε ξεκινήσει ένας νέος γύρος βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/3) όταν έπεσαν οι πρώτες ρουκέτες.

«Ελάτε, ελάτε», είπε βιαστικά ένας στρατιώτης και οδήγησε το συνεργείο σε καταφύγιο, μέχρι να σταματήσουν να πέφτουν οι ρουκέτες.

«Είναι λίγο πριν από τις 4. Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ. Και ας ήμασταν οι περισσότεροι άγνωστοι μέχρι τότε», ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «στο καταφύγιο ήταν μια ακόμη δημοσιογραφική αποστολή από την Οδησσό. Ο Κώστια με τη γυναίκα του και την αδελφή της που ήρθαν από το Χάρκοβο και ήταν ψύχραιμοι, γιατί εκεί έζησαν τα χειρότερα».

«Η σκέψη μας στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν»

Ο βομβαρδισμός τελικά σταμάτησε μετά από λίγη ώρα, όμως το συνεργείο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή, επειδή η κατάσταση θεωρούνταν κρίσιμη.

«Η σκέψη μας τρέχει στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν στη Στογιάνκα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε», είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ και πρόσθεσε πως «θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στον δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com