Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια από τους Έλληνες της Ρωσίας στη Μαριούπολη

Τρόφιμα, 20 οχήματα, μία υδροφόρα χωρητικότητας 30 τόνων πόσιμου νερού και 14 γεννήτριες

by Times Newsroom

Πολύ σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη από τον Σύνδεσμο Ελλήνων της Ρωσίας στην αποκλεισμένη Μαριούπολη με την περιοχή της Ουκρανίας που βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό να δέχεται ενισχύσεις μεταξύ άλλων σε τρόφιμα, 20 οχήματα, μία υδροφόρα χωρητικότητας 30 τόνων πόσιμου νερού και 14 γεννήτριες.

Μάλιστα στις εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή του OPEN Ώρα Ελλάδος, με την παραλαβή της σημαντικής βοήθειας οι εναπομείναντες κάτοικοι σχημάτισαν μεγάλη ουρά ώστε να παραλάβουν τις ποσότητες που τις αναλογούν δεδομένου ότι τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρα σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις τόσο σε βασικά αγαθά όσο και σε ρεύμα, μην μπορώντας παράλληλα να επικοινωνήσουν καθώς έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες.

Με τις μάχες να μαίνονται από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου η πρόσβαση στη Μαριούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη με τη βοήθεια αυτή να δίνει μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της πόλης καθώς ακόμα και οργανώσεις όπως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δεν έχουν καταφέρει να παράσχουν την πολυπόθητη αρωγή λόγω των συρράξεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τους κατοίκους να έχουν φτάσει στο σημείο να λιώνουν ακόμα και το χιόνι για να έχουν βρουν πόσιμο νερό.

Σημειώνεται ότι στη συλλογή βοήθειας συνέβαλαν οργανώσεις Ελλήνων της Ρωσίας από πολλές περιοχές της χώρας, όπως η  Μόσχα, η Κριμαία, η περιφέρεια του Ροστόφ, οι περιφέρειες της Σταυρούπολης και του Κράσνονταρ, οι περιφέρειες του Τομσκ και του Σβερντλόφσκ, αλλά και από τη Δημοκρατία του Ταταρστάν και τη Βόρεια Οσετία (Αλανία).

Μάλιστα, μιλώντας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας η κυρία Μελίνα Λεόνοβα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δήλωσε: Η Ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα δεινά των συμπατριωτών τους που ζουν στα εδάφη που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ο κόσμος δεν έχει ρεύμα, νερό, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη έστειλαν οι Έλληνες της Ρωσίας

 

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη έστειλαν οι Έλληνες της Ρωσίας
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη έστειλαν οι Έλληνες της Ρωσίας
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη έστειλαν οι Έλληνες της Ρωσίας

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com