Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση Κουλέμπα – Μπλίνκεν – Περισσότερα όπλα είναι «καθ’ οδόν προς το Κίεβο»

«Ευγνώμονες στον υπουργό και τις ΗΠΑ για την ηγεσία τους και την αταλάντευτη υποστήριξή τους»

by Times Newsroom

ΟΟυκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε πως συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και πως «περισσότερα όπλα και άλλη βοήθεια είναι καθ’ οδόν προς την Ουκρανία».

«Συμφωνήσαμε να συνεργασθούμε στενά για να εξασφαλίσουμε ότι οι ουκρανικές εξαγωγές τροφίμων θα φθάσουν σε καταναλωτές στην Αφρική και την Ασία. Ευγνώμονες στον υπουργό Μπλίνκεν και τις ΗΠΑ για την ηγεσία τους και την αταλάντευτη υποστήριξή τους» έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Οι δύο επίσημοι συζήτησαν τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Ο υπουργός γνωστοποίησε λεπτομέρειες αναφορικά με την τελευταία παρτίδα της αμερικανικής αρωγής ασφαλείας για την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας» δήλωσε ο Πράις.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή