Πόλεμος στο Ισραήλ: Χαμ(α)ός και…δέος!

Καλό είναι η παγκόσμια κοινότητα των λαών να συνδράμει "αυθωρεί και παραχρήμα" για να λάβει τέλος μια ακόμα αχρείαστη αιματοχυσία, μια ακόμα τρομερή καταστροφή των επιτευγμάτων της ειρήνης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ

Το κράτος του Ισραήλ έχει δικαίωμα να προστατεύει την ζωή των πολιτών του, την ειρηνική διαβίωσή τους και να μεριμνά για την ασφάλειά τους!
Τα ακραία στοιχεία των δυο πλευρών τορπιλίζουν οποιαδήποτε λύση διαφαίνεται στον ορίζοντα μετά από μακρες και δύσκολες διαπραγματεύσεις!
Όταν οι διαφορές δεν λύνονται ειρηνικά και η λύση αφήνεται στις κάνες των όπλων ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου!
Η ανάφλεξη στη μέση Ανατολή είναι πιο επικίνδυνη από αυτή της Ουκρανίας!
Η περιοχή, ως σημείο σύγκρουσης ζωτικών συμφερόντων των μεγάλων, αποτελεί μια πυριτιδαποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί!
Οι συνέπειες θα είναι φοβερές!
Τα εγκλήματα από την μια και την άλλη πλευρά ρίχνουν νερό στον μύλο του πολέμου, των δακρύων, του αίματος, του πόνου και του μίσους!
Η ειρήνη εκτιμάται όταν την χάσεις…
Δυστυχώς!
Κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να μην καταδικάσει τις σφαγές αμάχων από τους εξτρεμιστές της Χαμάς σε πόλεις και χωριά του Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει το αναφέρετο δικαίωμα της νόμιμης άμυνας.
Μια δημοκρατική μεν αλλά στρατικοποιημένη και πανίσχυρη πολιτεία, πολυεθνικών ομάδων πολιτών, Εβραίων στο θρήσκευμα, οι οποίοι υπέφεραν τα πάνδεινα από τους Ναζί στη διάρκεια του Β παγκόσμιου πολέμου, με το γενοκτονικό ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έφτιαξαν πατρίδα, στηριζόμενη στη υποβολιμαία συμπάθεια των μεγάλων δυνάμεων ενώ ήταν μειοψηφία στην Παλαιστίνη το 1948.
Από τότε αρνούνται με κάθε τρόπο το ίδιο δικαίωμα στους Παλαιστινίους, μουσουλμάνους κατά πλειοψηφία στο θρήσκευμα να έχουν την δική τους πατρίδα!

Αφού δεν μπορούν να ζήσουν στην ίδια γη, σε μια ομοσπονδιακή δημοκρατία ειρήνης και προόδου, ας ζήσουν σε ξεχωριστά κράτη σεβόμενοι το διεθνές δίκιο και τους κανόνες καλής γειτονίας χωρίς ο ένας να προσπαθεί να εξοντώσει ή να εκδιώξει τον άλλο!

Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη στη Δυτική όχθη και στα υψώματα του Γκολάν…
Κάνει παράνομους εποικισμούς, δημιουργεί τετελεσμένα, διώχνει ανθρώπους από τη γη τους, υψώνει τείχη …
Τα έχει βάλει με όλους τους γείτονες και μη, Άραβες, έχει πολεμήσει με Σύριους , Ιορδανούς, Αιγύπτιους, Λιβανέζους, Ιρακινούς, Ιρανούς (Πέρσες)…
Αρκετά ισχυροποιημένο με τη βοήθεια Άγγλων και Αμερικανών είναι το μακρύ τους χέρι σε μία μεγίστης σημασίας γεωστατηγική περιοχή του κόσμου όπου ελέγχεται η ενέργεια και η παγκόσμια οικονομία …
Παρόλα αυτά ένα φοβικό σύνδρομο ανασφάλειας και ένας ανιστόρητος μεγαλοϊδεατισμός της άρχουσας τάξης του, το έχει μετατρέψει σε μια τοπική υπερδύναμη που η ιστορική μνήμη των παθών των παππούδων και γιαγιάδων του αντί να γίνει μάθημα σεβασμού, καταδίκης και εξάλειψης τέτοιων αποτρόπαιων πρακτικών στο ανθρώπινο γένος , γίνεται μάθημα εφαρμογής σε υπερθετικό βαθμό σκληρότητας σε άλλους …
Το «ό, σύ μισήσεις ετέρω μη ποιήσεις» παρά την πρόοδο της επιστήμης, των κοινωνιών και της τεχνολογίας όχι μόνο δεν έχει αντικαταστήσει το πρωτόγονο βιβλικό « οφθαλμών αντί οφθαλμού και οδόντα αντι οδόντος» αλλά το έχει επαυξήσει στο πολλαπλάσιο !
Το πανίσχυρο κράτος του Ισραήλ έχει την δύναμη και την τεχνολογία να τιμωρήσει τους ενόχους των μιαρών πράξεων …
Άλλωστε ανακοινώθηκε ότι παρά την αιματηρή έφοδο και εισβολή περίπου χιλίων μαχητών της Χαμάς στο έδαφος του « υπάρχουν χίλια πεντακόσια πτώματα (!) αυτών στο έδαφός του»!
Ή πολλαπλασιάστηκαν μετα θάνατον δια μιτώσεως ή η είδηση ανήκει στην κατηγορία εκείνων του πολέμου ή μετα το ψάρεμα και το κυνήγι!
Αν όμως είναι αληθινή και όχι προπαγανδιστική εμψυχωτική αναφορά των καταπτοημένων κατοίκων των κιμπούτς, τότε,
προς τι, ο βομβαρδισμός αμάχων, ο πλήρης αποκλεισμός, η διακοπή ηλεκτρικού, νερού και τροφίμων και η πολιορκία μιας πόλης εκατομμυρίων που έρχεται σε αντίθεση με τις καταστατικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμενων Εθνών;
Όταν αυτό καταγγέλεται επισήμως από τον ΟΗΕ και ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Ισραήλ μιλάει ότι «αυτό που θα κάνουμε στη Γάζα θα το θυμούνται για πολλές γενιές» ξαναφέρνει συνειρμικά στο νου μας την 16η του Σεπτέμβρη του 1982 …
Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να δεχθεί ξανά μια νέα Σάμπρα και Σατίλα!
Θυμίζω έναν Αριέλ Σαρόν τι έπραξε με τους χριστιανούς Φαλλαγγίτες του Ηλί Χομπέικου του Λιβάνου …
Στο όνομα της δολοφονίας του προέδρου Τζεμαγιελ, (από μυστικές υπηρεσίες και όχι από Παλαιστίνιους), ‘δικαιολόγησε” την είσοδο στην δυτική Βυρηττό των ισραηλινών στρατευμάτων και πέτυχε τον ξεριζωμό χιλιάδων παλαιστίνιων μαχητών της ΟΑΠ του Γιάσερ Αραφάτ στη Λιβυη με την βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου…
Το ατιμώρητο έγκλημα κατά 4500 γυναικόπαιδων παρά την παγκόσμια φραστική καταδίκη επαναλαμβάνεται… και ειρήνη δεν έφερε !
Αυτό δέν συμβαίνει μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη ενώ κάποιοι – οι υποκινητές – θρηνούν υποκριτικά…
Ο νόμος της ζούγκλας, ο νόμος του ισχυρότερου , έφερε ανεπανόρθωτες καταστροφές στο ανθρώπινο γένος με τις χειρότερες αυτών, των τελευταίων δυο παγκόσμιων πολέμων …
Επειδή πρόσφατα άναψαν πολλές «φωτιές» στον κόσμο και καίνε ζωηρά ακόμη, η νέα φωτιά στη γειτονιά μας ανοίγει την όρεξη και άλλων… με την ίδια συμπεριφορά ιστορικά και με πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιωμένη!
Τώρα μπορεί να καταγγέλλουν το Ισραήλ για τα παλαιότερα αμαρτήματα και να τηρούν “σιγήν ιχθύος” για αυτό το βδελυρό της της Χαμάς αλλά να μην λησμονούμε τι έπραξαν στην Κύπρο, στη Βόρεια Συρία και πρόσφατα στην Αρμενία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, βοηθώντας τους Τουρκογενείς αδελφούς Αζέρους να εκδιώξουν 130.000 Αρμενίους από τις πατρογονικές εστίες χιλιάδων χρόνων…
Καλό είναι η παγκόσμια κοινότητα των λαών να συνδράμει “αυθωρεί και παραχρήμα” για να λάβει τέλος μια ακόμα αχρείαστη αιματοχυσία, μια ακόμα τρομερή καταστροφή των επιτευγμάτων της ειρήνης.
Χρειάζεται κινητοποίηση και πίεση των κυβερνήσεων ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να καθίσουν τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την άμεση εποπτεία, πολιτική και στρατιωτική, του ΟΗΕ
Tα πρώτα εξαδέρφια, τα παιδιά των Σημ, Χαμ και Ιάφεθ, Σημίτες, Χαμίτες και Ιαπετοί, Ισραηλινοί, Παλαιστίνιοι και Έλληνες είναι δεμένοι με μια περίεργη μοίρα της ιστορίας!
Πολύ αίμα, αντοχή στην επιβίωση και κάθε είδους σπαραγμοί, εμφύλιοι και αλλότριοι, στηριγμένοι πάνω στην γέννηση των θρησκειών και στην μονοθεϊστική φιλοσοφική θεώρηση του κόσμου!
Τα παιδιά της Πύρρας και του Δευκαλίωνα,τα παιδιά του Διός, τα παιδιά του υποχθόνιου Κρόνου, τα παιδιά του Νώε, συγκρούονται αδιάλειπτα ως παιδιά του άνω θρώσκοντος Χριστού, της καιόμενης βάτου του Γιαχβέ με τους επιμιχθέντες απογόνους τους, παιδιά του Μωάμεθ και του φανατικού Ισλάμ!
Ο παράδεισος που αναζητούν βρίσκεται επι γης χωρίς πιλάφια και ουρί…
Ούτε με τα όπλα και την δίκοπη μάχαιρα ούτε με αναρίθμητες προσευχές καταχτάται…
Είναι «καταδικασμένοι» να ζουν ως γείτονες εν ειρήνη και συνεργασία!
Και αν η γη που κατοικούν είναι μικρή, όλοι, “καλοί και κακοί”, χωράνε!
Κανείς στον κόσμο δεν θέλει να θυμάται για πολλές γενιές τον άλλο για τις θηριωδίες του!
Είτε λέγεται Χαμάς είτε Νετανιάχου!
Η συντριπτική πλειοψηφία επιζητεί διψασμένη στο άνυδρο πολεμικό τοπίο της αγριότητας, την ειρήνη!
Φτάνει πια!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com