Πόλεμος στο Ισραήλ: Πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης υπέρ των Παλαιστινίων

Εκατοντάδες κόσμου έχουν χάσει τηζωή τους έως τώρα στον πόλεμο που μαίνεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου

by Times Newsroom

Με τον πόλεμο στο Ισραήλ να έχει ξεσπάσει και εκατοντάδες κόσμου να έχει χάσει, έως τώρα, τη ζωή τους, Τούρκοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την Παλαιστίνη. Το απόγευμα του Σαββάτου (07/10), ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι η επίθεση της οργάνωσης βρίσκεται μόλις στα αρχικά της στάδια, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καταπαύσουν τα πυρά.

Στην Κωνσταντινούπολη, κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και της Τουρκίας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων. «Στείλτε Τούρκους στρατιώτες στην Παλαιστίνη» ήταν ένα από αυτά. Το πλήθος βρέθηκε έξω από τζαμί, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε στενές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επαναλαμβάνοντας έκκληση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυτοσυγκράτηση.

Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα, πάνω από 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με 350 νεκρούς να υπάρχουν επί ισραηλινού εδάφους, ενώ 313 απώλειες έχουν καταγραφεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη:

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com