- Γράφει ο Σάββας Σερασίδης*
Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ καλπάζει, και το μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για να καλύψει τα έξοδα του μήνα! Η σκανδαλώδης στήριξη των Ολιγαρχών – Παρόχων και οι απ’ ευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων σε επιχειρηματίες – υποστηρικτές της Ν.Δ., εξαφανίζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα! Οι ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, το ΜΠΑΖΩΜΑ και η διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, εξελίσσονται σε κυβερνητικό σπορ! Αίτημα των καιρών – Απαίτηση των πολιτών, η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Στόχος όλων των Κεντρο – Αριστερών Κομμάτων, η αναατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η Πολιτική Αλλαγή!
Παρ’ όλα αυτά, μολονότι οι πολίτες είναι υπέρ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, δημοσκοπικά «ψηφίζουν» για κυβέρνηση τη Ν.Δ. και θεωρούν τον Μητσοτάκη καταλληλότερο για Πρωθυπουργό! Και παρά τη διάλυση και τον κατακερματισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπόρεσε να προβάλει ως Κόμμα Εξουσίας, ως εναλλακτική κυβερνητική προοπτική! Και το πολυδιαφημιζόμενο και πολλά υποσχόμενο Κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, που ακολουθεί τα βήματα του Ανδρέα, έχει σήμερα δημοσκοπική πρωτιά μεταξύ των κομμάτων της Κεντρο – Αριστεράς, δεν προβάλλει ούτε κι αυτό ως Κόμμα κυβερνητικής Αλλαγής, αφού δεν έγινε ακόμα Κόμμα, αλλά ούτε και βρήκε τους «αριστερούς» εταίρους με τους οποίους θα συμπαραταχθεί! Αλλά και η «ΕΛΠΙΔΑ» για «Πολιτική Αλλαγή» που ευαγγελίζεται η Μαρία Καρυστιανού είναι έωλη, γιατί δεν προτείνει κανένα Πρόγραμμα Πολιτικής Αλλαγής, αρνείται κάθε κυβερνητική συνεργασία και δεν πείθει ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη!
Είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να φέρει μόνο του την πολυθρύλητη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ! Και η όποια σκέψη – πρόταση για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ επισείει την ποινή της διαγραφής, της επίπληξης, της χλεύης! Όμως είναι καιρός, τα Κόμματα του Κεντρο – Αριστερού χώρου να δείξουν ότι
· Θεωρούν πράγματι επιτακτική – εθνική ανάγκη την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την Πολιτική Αλλαγή!
· Να σταματήσουν να πυροβολούν τα πόδια τους κατηγορώντας το ένα το άλλο! Και ανεξάρτητα από την όποια, όποτε και με όποιους ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, να ξεκινήσουν έναν μονομέτωπο αγώνα κατά της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη!
· Να αποκαλύψουν – εκλαϊκεύσουν την αντιλαϊκή πολιτική του, για να ενεργοποιήσουν «τους πολίτες του καναπέ», τους ψηφοφόρους που επιλέγουν ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ώστε να αντλήσουν ψηφοφόρους από τη δεξαμενή της Ν.Δ. όπου έχουν εγκλωβιστεί ψηφοφόροι των οποίων τα εισοδήματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα αφαιρεί, για να τα δώσει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους Ολιγάρχες – φίλους της!
Και το κάθε Κόμμα ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ να διεκδικήσει την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές, που μπορεί να αναδείξουν πρώτο κόμμα τη Ν.Δ., όμως δεν πρόκειται να εκλέξουν κυβέρνηση! Και τότε πάμε σε δεύτερες εκλογές και πάλι ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ και πάλι με μονομέτωπο αγώνα εναντίον της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη, διεκδικώντας το κάθε Κόμμα την πρωτιά, που τώρα οι πολίτες θα του εμπιστευθούν την Πρωτιά!
Και τότε, το πρώτο Κόμμα, είτε είναι η ΕΛΑΣ, είτε είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να καλέσει τα άλλα Προοδευτικά Κόμματα για σχηματισμό ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, που θα βάλει τέλος στην παντοκρατορία του Μητσοτάκη και στην επιχείρηση παλινόρθωσης του κράτους της Δεξιάς.
Και τότε τα Κεντρο – Αριστερά Κόμματα, απαλλαγμένα από λαϊσισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα δείξουν ότι είναι πράγματι προοδευτικά, και μένουν πιστά στις ΑΡΧΕΣ, στις ΘΕΣΕΙΣ και στις ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ τους!
Και τότε, αλλάζοντας τον εαυτό τους, θα αλλάξουν το κομματικό – πολιτικό κατεστημένο, θα φέρουν την πολυπόθητη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, που θα εγγυάται την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!
*Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης
