Πολωνία: Παραδόθηκαν τα πρώτα Leopard στην Ουκρανία

«Είναι η πρώτη παρτίδα που παραδίδεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος

by Times Newsroom

Η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα πολωνικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρευρεθεί, είναι στο Κίεβο για να πάει άρματα μάχης Leopard, τα οποία είναι η πρώτη παρτίδα που παραδίδεται στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση που διεξάγεται στη Βαρσοβία.

Νωρίτερα το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP είχε μεταδώσει πως η Πολωνία παρέδωσε τα πρώτα γερμανικής κατασκευής άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι θα ανακοινώσει σήμερα στο Κίεβο πως η Πολωνία παρέδωσε ήδη τα πρώτα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», μετέδωσε το επίσημο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Μοραβιέτσκι: Έτοιμοι να εκπαιδεύσουμε Ουκρανούς στα F-16

Παράλληλα, ο Μοραβιέτσκι δήλωσε στο Κίεβο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Ναι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκπαίδευση στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Πολωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην ουκρανική πρωτεύουσα την ημέρα της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Τονίζω ότι αυτό θα αποφασισθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου συνασπισμού, αλλά η Πολωνία είναι έτοιμη να κάνει αυτήν την εκπαίδευση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com