Πώς μια μαμά από το Τέξας έγινε βασικός μάρτυρας στη δολοφονία της – Το ημερολόγιο που «έδειξε» τον σύζυγο

Ο δολοφόνος νόμιζε πως έκανε το τέλειο έγκλημα

by Times Newsroom

Μια μητέρα από το Τέξας, η 31χρονη Maria Muñoz, δολοφονήθηκε από τον αναισθησιολόγο σύζυγό της. Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε στο σπίτι τους στο Laredo, ενώ οι δυο μικροί τους γιοι κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη του Joel Pellot για τη δολοφονία της συζύγου του δείχνουν μια διαφορετική ιστορία από αυτή που είπε στην αστυνομία ότι συνέβη την ημέρα που πέθανε η Muñoz. Ο 42χρονος συζυγοκτόνος ισχυρίστηκε πως η σύζυγός του ήταν υπερκαταθλιπτική και πιθανότατα είχε πάρει υπερβολική δόση από συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Στην πραγματικότητα, η 31χρονη μητέρα ήταν μια πληγωμένη γυναίκα, τη οποία είχε παρατήσει ο σύζυγός της, αφήνοντάς την μόνη να φροντίζει τους δύο μικρούς τους γιους. Ο αναισθησιολόγος άντρας της τής είχε κάνει ένεση με τοξικά φάρμακα που είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν, σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα διαζύγιο, που θα ακριβοπλήρωνε στη συνέχεια. Το ημερολόγιο και οι ηχογραφήσεις του κινητού της βοήθησαν τις Αρχές να ανακαλύψουν την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της, παρακολουθώντας το ταξίδι της μέσα από τη θλίψη προς την ανάρρωση και την πίστη στο μέλλον. «Τι είναι αυτό που θέλω;» έγραψε μια μέρα πριν πεθάνει «#1 Προχωρήστε μπροστά!!».

Η Maria είχε γνωρίσει τον σύζυγό της, όταν ήταν νοσοκόμα στο Πουέρτο Ρίκο και εκείνος ήταν ένας φοιτητής ιατρικής έντεκα χρόνια μεγαλύτερος της. Παντρεύτηκαν το 2011 και έφτιαξαν το σπίτι τους στη συνοριακή πόλη του Τέξας, με τη Maria Muñoz να εγκαταλείπει την καριέρα της για να τον ακολουθήσει.

Το 2020 ανακάλυψε πως ο σύζυγός της την απατούσε, όταν βρήκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για διακοπές, που σχεδίαζε να κάνει με συνάδελφό του. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ένα Σάββατο πριν από τον θάνατό της, η απατημένη γυναίκα είδε το αυτοκίνητό του άντρα της έξω από το σπίτι της ερωμένης του, Janet Arredondo.

H Janet Arredondo κάλεσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της κάλεσε τη Maria Muñoz που γυρνούσε σπίτι με τον σύζυγό της. «Γεια σου, θα σου μιλήσω τώρα» της είπαν. «Κλείσε το τηλέφωνο» τον άκουσαν να της απαντάει.

Είχε σπάσει το παρμπρίζ με μια γροθιά πριν φτάσουν στο σπίτι και εκείνη του έστειλε μήνυμα το επόμενο πρωί, για να του πει ότι θα προσλάμβανε δικηγόρο για διαζύγιο. «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ελάχιστη παρέμβαση δικηγόρου. Είναι πάρα πολλά τα χρήματα» της απάντησε ο άντρας της.

Αργότερα, όμως, άλλαξε συμπεριφορά. «Είμαι τόσο λυπημένος που πονάω μέσα μου» της έγραψε σε ένα email. «Θέλω να καθίσω μαζί σου να μιλήσουμε, χωρίς να μαλώνουμε» συνέχισε να της λέει. Η Maria Muñoz ήταν νευρική, καθώς ετοιμαζόταν για την τελευταία τους συνάντηση. «Απλώς σε ρωτάω, αν μπορείς να προσευχηθείς για μένα» έστειλε μήνυμα στη φίλη της Yazmin Martinez τη Δευτέρα. «Απόψε θα μιλήσουμε» (εννοούσε με τον σύζυγο).

Η αστυνομία έλαβε άλλη μια κλήση τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Αυτή τη φορά από τον Pellot. Τους ενημέρωνε ότι η γυναίκα του δεν ανέπνεε και πως μπορεί να είχε πάρει συνταγογραφούμενα χάπια. Τον βρήκαν να προσπαθεί να επαναφέρει τη νεκρή πλέον σύζυγό του, καθώς τα δύο μικρά παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό υπνοδωμάτιο. Πήγε στο μπάνιο, για να τους φέρει το φάρμακο που υποτίθεται ότι είχε πάρει η σύζυγός του σε υπερβολική δόση.

«Ναι, έχει μεγάλη κατάθλιψη» τους είπε.

O Pellot μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, με τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας να τον καταγράφουν να κλαίει, να ουρλιάζει και να σπρώχνει τα έπιπλα, όταν έμεινε μόνος. Παραδέχτηκε ότι οι σύριγγες και ο ενδοφλέβιος εξοπλισμός που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν δικά του, αλλά ήταν μέρος του καθημερινού εξοπλισμού εργασίας του.

Οι ερευνητές παραξενεύτηκαν και για ένα σημάδι στον αγκώνα της Μαρίας. Αυτό το σημάδι, μαζί με τηλεφωνήματα από ανήσυχους φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του Pellot, που έλεγαν ότι ο άντρας μπορεί να σκότωσε τη Μαρία, οδήγησαν την αστυνομία στο να ζητήσει τοξικολογική εξέταση. Πέρασαν τέσσερις μήνες προτού να βγουν τα αποτελέσματα απ’ τις τοξικολογικές και νωρίτερα οι αστυνομικοί δεν είχαν και πολλά στοιχεία για τη σύνταξη κατηγορητηρίου.

Στο μεταξύ ο Pellot παρευρέθηκε στην κηδεία της συζύγου του, όπου έκλαιγε πάνω από το φέρετρο. «Αυτό που με έκανε να νιώσω θυμό ήταν εκείνος πάνω από το φέρετρο» σημείωσε η Martinez στο 48 Hours του CBS. Οι ερευνητές, όμως, είχαν τα ημερολόγια της Maria Muñoz, σύμφωνα με τη DailyMail.

«Η ζωή είναι τόσο άδικη. Ο σύζυγός μου, ο άντρας που αγαπώ τόσο πολύ, μου προκαλεί τόσο πόνο. Δεν θέλω να στεναχωριέμαι πια. Δεν θέλω να πονάει η καρδιά μου. Δεν θέλω να βασανίζεται το μυαλό μου» έγραφε η Maria. Και μιλούσε για μια συνεχή ελπίδα ότι ο γάμος της θα μπορούσε να σωθεί. «Θεέ μου, σημαίνει πολλά για μένα. Το μόνο που θέλω πραγματικά είναι να δω μια αλλαγή σε αυτόν».

Η ομάδα κατηγορίας, που αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες, έχτισε μια ισχυρή υπόθεση εναντίον του Joel Pellot και έδειξε στους ενόρκους τι είδους σύζυγος και μητέρα ήταν η Maria Muñoz. Οι εισαγγελείς δήλωσαν στην εκπομπή «48 Ώρες» ότι τα ημερολόγια της Muñoz τους βοήθησαν να καταλάβουν τι περνούσε και τους παρακίνησαν να αγωνιστούν για δικαιοσύνη στην υπόθεσή της. Στις 30 Μαρτίου 2023, μετά από εννέα ημέρες δίκης, οι ένορκοι έκριναν τον Joel Pellot ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com