Πώς να επιλέξετε την τέλεια ιατρική στολή

by Times Newsroom

Η κατάλληλη ενδυμασία για όσους εργάζονται στον ιατρικό κλάδο είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Αρχικά, η ιατρική στολή θα σας βοηθήσει να έχετε μία επαγγελματική εμφάνιση η οποία θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους ασθενείς. Επίσης, απαιτούνται ρούχα τα οποία δε θα σας εμποδίζουν να κάνετε σωστά τη δουλειά σας.

Τα βασικά κριτήρια που πρέπει να σκεφτείτε κατά την επιλογή μιας ιατρικής στολής είναι τα παρακάτω:

Ποιότητα

Είναι γεγονός ότι οι γιατροί φορούν τα ρούχα τους για πολλές ώρες καθημερινά και εκτίθενται σε διάφορες ουσίες, όπως τα σωματικά υγρά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται χρησιμοποιώντας ειδικά και σκληρά καθαριστικά, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν το ύφασμα. Έτσι, θα πρέπει να επιλέξετε ποιοτικά ρούχα, τα οποία θα είναι ανθεκτικά στα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό και θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρώμα

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές σε χρώματα για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Εκτός βέβαια αν εργάζεστε σε έναν χώρο όπου εφαρμόζεται κάποια συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με το χρώμα των ρούχων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ρούχα με πράσινο ή μπλε χρώμα καθαρίζονται πιο εύκολα από το αίμα σε σχέση με μία λευκή στολή.

Όμως, σύμφωνα με έρευνες της ψυχολογίας των χρωμάτων, το σκούρο μπλε χρώμα εμπνέει περισσότερη ηρεμία και ασφάλεια στους ασθενείς.

Εφαρμογή

Είναι πολύ σημαντικό τα ρούχα που θα φοράτε να μην περιορίζουν καθόλου τις κινήσεις σας. Θα πρέπει να σας επιτρέπουν να εκτελείτε κάθε ενέργεια χωρίς δυσκολία και να είστε ευέλικτοι. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο αλλά και το κατάλληλο στυλ ρούχων. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σας στενεύουν τα ρούχα σας την ώρα που εξετάζεται έναν ασθενή, σωστά;

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα σας ενδιέφερε η στολή σας να έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως οι τσέπες. Για πολλούς είναι χρήσιμες καθώς μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους ένα στυλό, ένα σημειωματάριο ακόμα και μερικά χρήσιμα εργαλεία εξέτασης. Έτσι, μπορείτε να βρείτε μια στολή που έχει πάνω από μία τσέπη για μεγαλύτερη ευελιξία και χώρο για τα απαραίτητα αντικείμενά σας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com