ΠΟΥ: «Απίστευτα χαμηλά» τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και του κορωνοϊού

Σοβαρές πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού, προειδοποιούν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

by Times Newsroom

Μάλιστα η προσωρινή διευθύντρια ετοιμότητας για επιδημίες και πανδημίες του ΠΟΥ Maria Van Kerkhove κάνει λόγο για «απίστευτα χαμηλά» ποσοστά εμβολιασμού κατά της γρίπης και της COVID-19 κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Σημειώνει μάλιστα ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι χρειάζονται σοβαρή ιατρική φροντίδα για τη γρίπη, για την COVID, ενώ μπορούμε να την αποτρέψουμε».

Στις ΗΠΑ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν αναφορές για αυξανόμενες νοσηλείες που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού τις τελευταίες εβδομάδες. Τα ποσοστά θανάτων έχουν επίσης αυξηθεί μεταξύ των ηλικιωμένων σε ορισμένες περιοχές, αλλά πολύ κάτω από την κορύφωση της πανδημίας COVID.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει επαναφέρει την απαίτηση για χρήση μάσκας στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Μόνο το 19,4% των ενηλίκων στις Η.Π.Α. έχει κάνει το εμβόλιο αυτής της σεζόν για την COVID με βάση τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και την Εθνική Έρευνα Εμβολιασμού Πρόληψης.

Σχεδόν οι μισοί από τους ενήλικες στις ΗΠΑ άνω των 18 ετών έλαβαν εμβόλιο κατά της γρίπης αυτή τη σεζόν (44,9%), περίπου το ίδιο με πέρυσι (44%), σύμφωνα με το CDC.

Στην Ευρώπη, η γρίπη κυκλοφορεί με υψηλότερο ρυθμό από την COVID, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Στην Ευρώπη, τα νέα εμβόλια για την COVID συνιστώνται μόνο για ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους.

Μεταξύ αυτών των ομάδων, ο ΠΟΥ λέει ότι πρέπει να υπάρχει κάλυψη 100%.

Τα ποσοστά των κρουσμάτων COVID αυξάνονται επίσης στο νότιο ημισφαίριο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε ο ΠΟΥ, επειδή δεν είναι ακόμη εποχικός ιός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com