Που πηγαίνουν τα χρήματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

by Times Newsroom

Kάθε χρόνο, ο δήμος της Ρώμης περισυλλέγει περί το 1,5 εκατ. ευρώ από ένα από τα πιο διάσημα σιντριβάνια στον κόσμο, το Φοντάνα ντι Τρέβι. Τα χρήματα αυτά, τα οποία είθισται να ρίχνουν οι επισκέπτες στο σιντριβάνι, επιδιώκεται να κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση κοινωνικών πρότζεκτ.

Πριν από 15 χρόνια, η Ρώμη ξεκίνησε συνεργασία με την Cáritas Roma και έκτοτε η φιλανθρωπική οργάνωση είναι επικεφαλής για τη περισυλλογή των κερμάτων. Τα χρήματα αυτά αξιοποιούνται για την οργάνωση προς όφελος των πιο αδύναμων κοινωνικών συνόλων της πόλης, σύμφωνα με το περιοδικό  Atribune.

Η παράδοση των τουριστών να πετούν κέρματα στο συντριβάνι ξεκίνησε από τον Γερμανό αρχαιολόγο Wolfgang Helbig τον 19ο αιώνα, ο οποίος προσπάθησε να γιατρέψει τη θλίψη των σπουδαστών που έφευγαν από την πόλη, λέγοντας ότι όποιος πετούσε ένα κέρμα στο σιντριβάνι θα επέστρεφε.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου 
tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com