Πούτιν: Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας πρόσθετα «μέτρα κατά της τρομοκρατίας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (3/3) στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι χρειάζεται να συζητηθούν πρόσθετα «μέτρα κατά της τρομοκρατίας» για να προστατευθούν οι υποδομές που ελέγχονται από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

by Times Newsroom

Να σημειωθεί πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει χθες ότι η Ρωσία δέχθηκε «τρομοκρατική επίθεση» στην περιοχή του Μπριάνσκ που βρίσκεται νότια και συνορεύει με την Ουκρανία και υποσχέθηκε να συντρίψει την ομάδα των σαμποτέρ που άνοιξε πυρ κατά αμάχων. Στον αντίποδα, η  Ουκρανία κατηγόρησε την Ρωσία ότι οργάνωσε μια ψευδή «πρόκληση».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τροποποιεί τον νόμο για να διασφαλίσει την ορθή εκτέλεση των κρατικών παραγγελιών του αμυντικού τομέα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα που εξουσιοδοτεί το κράτος να θέτει σε διαθεσιμότητα διευθυντές και μετόχους οποιασδήποτε εταιρείας που αποτυγχάνει να εκπληρώσει κρατικά συμβόλαια του αμυντικού τομέα υπό τους όρους του στρατιωτικού νόμου.

Το διάταγμα δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο Βιομηχανίας να διορίζει έναν νέο εξωτερικό διαχειριστή που θα αναλαμβάνει την διοίκηση των εν λόγω εταιρειών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επιβάλει τον Οκτώβριο στρατιωτικό νόμο σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες η Μόσχα έχει καταλάβει μερικώς ισχυριζόμενη ότι είναι δικά της εδάφη, μια κίνηση την οποία καταδίκασαν ως παράνομη οι περισσότερες χώρες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πολεμώντας ένα χρόνο με την Ουκρανία, δεν έχει επεκτείνει την ισχύ του στρατιωτικού νόμου σε όλη την Ρωσία, αλλά έχει εντάξει με επιτυχία την οικονομία στην υπηρεσία του πολέμου, με τα εργοστάσια της αμυντικής βιομηχανίας να λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με τρεις βάρδιες για να καλύψουν τις ανάγκες του ρωσικού στρατού.

Το νέο διάταγμα θα εφαρμόζεται σε εταιρείες που «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους βάσει κρατικής σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης της μη λήψης μέτρων για την εγγύηση των παραδόσεων της παραγωγής».

Ερωτηθείς νωρίτερα κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης εάν ο στρατιωτικός νόμος θα επιβληθεί σε συγκεκριμένες περιοχές της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι αυτό συνιστά αρμοδιότητα του προέδρου, αλλά δεν είπε εάν ο Πούτιν σχεδιάζει να προβεί σε μια τέτοιου είδους κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή