Πριγκόζιν: Η Wagner θα εκπαιδεύσει «πολιτοφύλακες» για να υπερασπιστούν τη Ρωσία

Ο επικεφαλής του ρωσικού παραστρατιωτικού ομίλου Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σήμερα πως η εταιρία του θα εκπαιδεύσει μαχητές και θα κατασκευάσει οχυρώσεις σε δύο περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία.

by Times Newsroom

«Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρία Wagner βοηθά και θα βοηθήσει τον πληθυσμό των περιοχών των συνόρων (με την Ουκρανία) να λάβει εκπαίδευση, να κατασκευάσει εγκαταστάσεις, να προετοιμάσει τους ανθρώπους και να οργανώσει πολιτοφυλακές», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της εταιρίας του Concord.

Δεν δημοσιοποίησε περισσότερα στοιχεία για να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Όπως είπε, αυτές οι νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν στις ρωσικές περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Κουρσκ, που πλήττονται τακτικά τους τελευταίους μήνες από πυρά που αποδίδονται από τη Μόσχα στον ουκρανικό στρατό.

Σκοπός είναι, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, να κατασκευαστούν «οχυρωματικά έργα και να δημιουργηθούν κέντρα εκπαίδευσης πολιτοφυλακών στις συνοριακές περιοχές». “Όποιος θέλει ειρήνη, προετοιμάζεται για πόλεμο. Πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τη γη του”, πρόσθεσε.

Από το 2014, οι μισθοφόροι του ομίλου Wagner κατηγορούνται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν σε πολλές ζώνες συγκρούσεων, από τη Συρία μέχρι την Ουκρανία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Τους τελευταίους μήνες, ο όμιλος δραστηριοποιείται ενεργά στο ουκρανικό μέτωπο, σε υποστήριξη του ρωσικού στρατού. Ο Πριγκόζιν κατηγορείται ότι περιοδεύει στις φυλακές της Ρωσίας προκειμένου να στρατολογήσει κρατούμενους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, προσφέροντάς τους ως αντάλλαγμα μειώσεις ποινής.

Τον Σεπτέμβριο, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, 61 ετών, παραδέχθηκε, αφού το αρνείτο επί χρόνια, πως ίδρυσε αυτό τον παραστρατιωτικό όμιλο. Αυτή την εβδομάδα είπε επίσης πως είχε διεξαγάγει επιχειρήσεις εκλογικού επηρεασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πλέον, λειτουργεί στη Ρωσία εντελώς απροκάλυπτα, ένδειξη μιας κάποιας αύξησης ισχύος μετά την επίθεση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία και την έναρξη της επιστράτευσης στη χώρα έπειτα από τις ήττες του ρωσικού στρατού στο μέτωπο.

Έτσι,τον Οκτώβριο εγκαινίασε με μεγάλη λαμπρότητα σε ένα γυάλινο κτίριο στην Αγία Πετρούπολη, τα κεντρικά γραφεία της «ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Wagner».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com