Προστασία φέτας και ελαιολάδου στην ατζέντα της συνάντησης του Μ. Σχοινά με την πρεσβευτή της Αυστραλίας

by Times Newsroom

Η προστασία της φέτας και του ελαιολάδου στην αγορά της Αυστραλίας τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς με την πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Alison Duncan παρουσία του αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως τονίστηκε, απαιτείται ισχυρή δέσμευση της Αυστραλίας για την ορθή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων αυστραλιανών κεφαλαίων στην αγροτική παραγωγή στη χώρα μας, η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και η ευρύτερη συνεργασία στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Σχοινάς έθεσε τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική παραγωγή και το πώς αυτή επηρεάζεται από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Αυστραλίας, καθώς και τη δημιουργία μηχανισμού επίλυσης τυχόν ζητημάτων που ανακύπτουν από την εφαρμογή της συμφωνίας.

Από την πλευρά της η κ. Duncan, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, δεσμεύθηκε να μεταφέρει στην κυβέρνησή της τις ελληνικές θέσεις και συμφώνησε σε τακτική συνεργασία, στο μέλλον, γι’ αυτά τα θέματα. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή