Προβολές του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από το ΠΙΟΠ στη Δημητσάνα

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (25/10-5/11/2023), οργανώνει δύο ειδικές προβολές ταινιών-ντοκιμαντέρ, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας (Λαμπαρδόπουλου 63, Δημητσάνα).

Οι προβολές, που συνδέονται με στοιχεία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

18:00-Ο Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν (Nion’s Shadow Puppeteer)
Σκηνοθεσία: Ιρίνα Μπόικο | Ελλάδα, 2022 | Διάρκεια: 74′
Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, είδε για πρώτη φορά στη ζωή του μια παράσταση Καραγκιόζη που του έμεινε αξέχαστη. Σε ηλικία πέντε ετών, οι γονείς του μετακόμισαν λόγω δουλειάς στην Ελβετία. Όταν έγινε 10 ετών, ο πατέρας του τού έφτιαξε τον πρώτο του μπερντέ, και έτσι άρχισε να παίζει την παράσταση του Καραγκιόζη για τους φίλους του στην Ελβετία. Τώρα είναι 13 χρονών και ζει στη Νιόν, παίζοντας στα αγγλικά και στα γαλλικά, σε σχολεία και σε θέατρα. Αλλά το μεγάλο όνειρο του Γιώργου είναι να παίξει στην Κρήτη, στα ελληνικά. Η ζωή και τα όνειρα του μικρού καραγκιοζοπαίχτη στην Ελβετία, ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο πατρίδες.
Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer στο 10o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το 3ο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας-Docfest, καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους από την Κριτική Επιτροπή Παιδιών έως 12 ετών του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Δείτε το trailer εδώ

19:30-My Rembetika Blues – A film about love, life and Greek music
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ζουρναζή | Αυστραλία, 2021 Διάρκεια: 83′
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Το ρεμπέτικο ή τα ελληνικά Blues είναι η μουσική που γεννήθηκε από την ξενιτιά. Εντοπίζοντας τις ρίζες του στη μαζική μετανάστευση του 20ού αιώνα, η σκηνοθέτης Μαίρη Ζουρναζή συνθέτει διαφορετικές ιστορίες της μουσικής και της μετανάστευσης, αποτυπώνοντας τις ιστορίες που συχνά μένουν στην αφάνεια.
Δείτε το trailer εδώ

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com