Προβολές του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (25/10-5/11/2023), οργανώνει προβολές βραβευμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής, τα πρωινά του Σαββάτου 4 και της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 
11:00-Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο (The Students of Umberto Primo)
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Μαϊολέττι, | Ελλάδα, 2021 | Διάρκεια: 80′
Θεσσαλονίκη, υπό ναζιστική κατοχή. Το 96% του εβραϊκού πληθυσμού στέλνεται στο Άουσβιτς. Οι περιπέτειες, οι ελπίδες και τα όνειρα εννιά Εβραίων μαθητών του ιταλικού σχολείου Umberto Primo ζωντανεύουν. Η ταινία βασίζεται στο αρχείο που βρέθηκε από έναν Ιταλό καθηγητή και από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών. Αναδημιουργώντας τις ιστορίες τους, αφηγούμαστε την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα.

12:30-Το άλλο μισό (The other half)
Σκηνοθεσία:  Γιώργος Μουτάφης, | Ελλάδα, 2022 | Διάρκεια: 72′
Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Άνθρωποι εν κινήσει. Αντιμετωπίζουν κινδύνους σε άγνωστα και αφιλόξενα μέρη. Για 15 χρόνια, ένας φωτορεπόρτερ γίνεται μάρτυρας στο ταξίδι των μεταναστών μέσα στα σκοτεινά σύνορα της Ευρώπης. Η ματαιότητα, ο θάνατος, η εξουθένωση από την ατέλειωτη πάλη, οι επαναπροωθήσεις απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος του έργου του Γιώργου Μουτάφη.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 
11:00-Τελευταίο ταξίδι (The last voyage)
Σκηνοθεσία: Άρης Χατζηστεφάνου | Ελλάδα, 2022 | Διάρκεια: 57′
Ένα ταξίδι στη σύγχρονη Ιαπωνία, μέσα από τα μάτια του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (δημιουργού του Αλέξη Ζορμπά), ο οποίος επισκέπτεται την Ιαπωνία πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τελευταίο μοιραίο ταξίδι στη χώρα που έχει χτυπηθεί από την πανδημία, οι αναμνήσεις του γίνονται πυξίδα για ένα νέο ταξίδι.

12:30-Στη χώρα του πάγου και της φωτιάς (Into the land of Ice and Fire)
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Ζήρου | Ελλάδα, 2022 | Διάρκεια: 95′
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη ζωή των αυτόχθονων πληθυσμών που κατοικούν στην ευρωπαϊκή αρκτική περιοχή, τους Σαάμι, ευρέως γνωστών ως Λαπ. Παρατηρούμε τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του κύκλου ενός έτους, μέσα από την αλλαγή των εποχών της Αρκτικής καθώς περνούν από το μακρύ σκοτάδι του χειμώνα στο φως του καλοκαιριού που δεν δύει ποτέ.

Η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, 231 00, Σπάρτη
Τ.: 27310 89315  |  www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com