“Dave De Rose presents…” #1 @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Ο πολύπλευρος sound artist και εκπαιδευτικός Dave De Rose (Moloko, Mulatu Astatke, Electric Jalaba, Agile Experiments, Rokia Traore, Mark Ronson…) ανοίγει στο ΚΕΤ έναν καινούργιο κύκλο μηνιαίων εμφανίσεων, φέρνοντας κοντά μουσικούς, χορεύτριες ή χορευτές και βίντεο artists απ’ όλο το φάσμα της αθηναϊκής καλλιτεχνικής κοινότητας.

Ο Dave De Rose είναι μέλος του σχήματος Electric Jalaba, του νεοσύστατου Rave At Your Fictional Borders, και πρώην ή νυν συνεργάτης των Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traore ή Mark Ronson. Η δισκογραφική του εταιρεία, DDR Records, μπορεί να υπερηφανεύεται για 25 ανεξάρτητες κυκλοφορίες ambient, funk, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τζαζ ή ηλεκτροακουστικής techno. Ο Dave είναι επίσης ο δημιουργός των σχεδίου Agile Experiments που κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ μέσα σε 5 χρόνια και κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του εμβληματικού προγράμματος “Sound Archive” της Βρετανικής Βιβλιοθήκης: προσαρτήθηκε στον κατάλογο του θεσμού ως μέρος της εθνικής ηχητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την πρώτη συναυλία της σειράς, ο Dave (μπάσο, FX’s) συναντά την Candy Karra (χορός, κίνηση), την Δήμητρα Κουστερίδου (ήχος, ηλεκτρονικάκαι τον Ιάκωβο Παυλόπουλο (τύμπανα, κρουστά).

Η Candy Karra είναι performer και εκπαιδευτικός. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα, όπου κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης μοιραστεί τις γνώσεις και το πάθος της για το χορό, διδάσκοντας σε διάφορα πλαίσια και συνεργαζόμενη με οργανισμούς όπως η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Αρχείο Καβάφη.

Η Δήμητρα Κουστερίδου, συνθέτρια, ερευνήτρια και καλλιτέχνης του ήχου, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εξερευνά απτικές και ηχητικές πτυχές μέσω site-specific installations και performances, συχνά με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Το έργο της Δήμητρας έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια, φεστιβάλ και διεθνείς εκθέσεις.

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος είναι κρουστός, performer και αυτοσχεδιαστής. Μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, διευρύνοντας τα όρια των κρουστών και του αυτοσχεδιασμού.

www.davederosemusic.bandcamp.com

 

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com